Τετάρτη, 27 Αυγούστου 2014 08:29

Ανοιξαν τα πρώτα απεντομωτήρια σύκων

Γράφτηκε από την
Ανοιξαν τα πρώτα απεντομωτήρια σύκων

Ανοιξαν τη Δευτέρα τα πρώτα απεντομωτήρια σύκων στη Μεσσηνία και σήμερα ξεκινούν τη λειτουργία τους και τα υπόλοιπα. Τελευταίο θα ανοίξει, μέσα στις επόμενες ημέρες, το απεντομωτήριο στην Οιχαλία.

Την Κυριακή 31 Αυγούστου η Συκική έχει προγραμματίσει γενική συνέλευση, όπου θα γίνει μια πρώτη συζήτηση για την εφαρμογή της αντιπροσώπευσης των μελών, που θα μπορούν να μετάσχουν στις συνελεύσεις της οργάνωσης.

Οπως ενημέρωσε την "Ε" ο πρόεδρος της Συκικής Παναγιώτης Παπαγεωργίου, τη Δευτέρα άνοιξαν τα απεντομωτήρια σε Αβραμιού, Μάνεσι, Δάρα και Καρποφόρα. Σήμερα ανοίγουν σε Πολύλοφο, Ελληνεοκκλησιά, Αριστομένη και Νεοχώρι. Σύκα παραλαμβάνονται και στις κεντρικές εγκαταστάσεις, στη Σπερχογεία, βόρεια του δρόμου Ασπροχώματος - Μεσσήνης.

Στη Λακωνία τα απεντομωτήρια άνοιξαν από την περασμένη εβδομάδα και τις τρεις πρώτες ημέρες παραδόθηκαν 120 τόνοι. 

«Ανάλογα με το πώς θα εξελιχθεί ο καιρός, θα πάει η παραγωγή», είπε ο κ. Παπαγεωργίου και παρατήρησε: «Μέχρι τώρα είναι καλή η παραγωγή, παρά τα προβλήματα σε κτήματα με σύκα που έπεσαν. Αν δε βρέξει, θα πάμε καλά. Πέρσι ήταν 2.700 τόνοι η παραγωγή και ήταν πρώιμη η χρονιά».

Ο πρόεδρος μας πληροφόρησε ότι «έχουμε υπογράψει συμφωνητικά για την παράδοση - πώληση σύκων με τους ιδιώτες τυποποιητές. Εχουμε καλή συνεργασία, αλληλοβοήθεια».

Για τη γενική συνέλευση της Κυριακής 31 Αυγούστου, στις 9.30 το πρωί, είπε ότι «θα συζητηθούν περισσότερο τεχνικά θέματα για την αντιπροσώπευση, όπου ο νόμος σου δίνει τη δυνατότητα με πάνω από 400 μέλη (εμείς έχουμε 600) να την εφαρμόσεις». Διευκρίνισε ότι «εμείς δε θα το κάνουμε από τώρα. Ο νόμος λέει ότι ανά 20 άτομα βγάζεις αντιπρόσωπο. Είναι δύσκολο να κάνεις συνέλευση με 600 και 1.000 μέλη. Θα γίνονται τοπικές συνελεύσεις και θα βγάζουν αντιπροσώπους. Θα υπάρχει αντιπροσώπευση όλων των περιοχών, ώστε να μην αποκλείεται καμία».

Γ.Σ.


NEWSLETTER