Σάββατο, 01 Νοεμβρίου 2014 16:19

Το Μανιατάκειο Ιδρυμα σε συνάντηση στο Ζάγκρεμπ

Γράφτηκε από την
Το Μανιατάκειο Ιδρυμα σε συνάντηση στο Ζάγκρεμπ

Στην τρίτη συνάντηση Κονσόρτσιουμ για το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα “ST-ART APP”, που πραγματοποιήθηκε στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας το διήμερο 23-24 Οκτωβρίου, εκπροσώπησε το Μανιατάκειο Ιδρυμα η διευθύντρία του Βίκυ Ιγγλέζου.

 

Οι 10 εταίροι από 7 ευρωπαϊκές χώρες συναντήθηκαν για ένα διήμερο εργαστήριο αξιολόγησης της πλατφόρμας και της εφαρμογής που έχουν αναπτύξει στα πλαίσια του προγράμματος “ST-ART APP”, προκειμένου να προχωρήσουν στο τρίτο στάδιο του προγράμματος που είναι η φάση πειραματισμού, η δοκιμή δηλαδή των εργαλείων από σχεδόν 200 χρήστες πανευρωπαϊκά. Προαπαιτούμενο του προγράμματος είναι η μεταφορά της καινοτομίας στην ανάπτυξη επιχειρηματικών δεξιοτήτων στον τομέα του πολιτιστικού κεφαλαίου και της πολιτιστικής κληρονομιάς. Η έναρξη της συνάντησης εργασίας έγινε από τον οργανισμό SEENORDA, οικοδεσπότη της συνάντησης, μέλος του Κονσόρτσιουμ και έμπειρο φορέα στην εκκίνηση επιχειρήσεων.

Στα πλαίσια του προγράμματος το Μανιατάκειο Ιδρυμα θα διοργανώσει τον Δεκέμβριο στην Καλαμάτα ημερίδα ενημέρωσης προκειμένου να γνωρίσουν το “ST-ART APP” οι αρμόδιοι φορείς και να ξεκινήσει η φάση πειραματισμού των εργαλείων, στην οποία θα εμπλακούν 30 χρήστες. 

 

Το “ST-ART APP” τελεί υπό την ομπρέλα του ευρωπαϊκού προγράμματος "Leonardo da Vinci" και απευθύνεται σε άνεργους και άεργους προκειμένου να αναπτύξουν ή/και να αυξήσουν δεξιότητες για αυτοεπιχειρηματική δραστηριότητα καθώς επίσης και δεξιότητες για αυτοαπασχόληση στο πεδίο των δημιουργικών επιχειρήσεων, του πολιτιστικού κεφαλαίου και της κληρονομιάς. 


NEWSLETTER