Πέμπτη, 02 Απριλίου 2015 13:52

Τζιν διπλής απόσταξης από την ποτοποιία "Καλλικούνη"

Τζιν διπλής απόσταξης από την ποτοποιία "Καλλικούνη"

Τα διπλής απόσταξης τζιν "Οld sport" και "Clumsies" παρουσιάζουν τα Αποστακτήρια "Καλλικούνη" μετά από 165 χρόνια συνεχούς παρουσίας στο χώρο των ποτών.

Τα Αποστακτήρια «Καλλικούνη», συνεχίζοντας με επιτυχία και συνέπεια την προσπάθεια τοποθέτησης στην αγορά μιας premium σειράς αλκοολούχων πότων, προτείνουν τα ποιοτικά διπλής αποστάξεως τζιν "Οld sport" και "Clumsies", που κλείνουν μέσα τους το μυστικό μίας ισορροπημένης κατ’ αρχάς εκχυλίσεως και εν συνεχεία αποστάξεως, καρπών, αρκεύθου (Juniper), με μεθυστικούς σπόρους κορίανδρου, αγγελικής, κάρδαμου, με μέρη φλοιού νεραντζιών και λεμονιών, φυσικής μαστίχης και άλλων προσεκτικά επιλεγμένων ευωδιαστών βοτάνων.. Ο στρατηγικός στόχος της «Καλλικούνη», είναι η κατάκτηση κυρίαρχης θέσης σε επιλεγμένους χώρους κατανάλωσης ποτών, όπου κυριαρχούν καθιερωμένα brands και προτείνει την Ελληνική «απάντηση», εκεί όπου τα τζιν εισαγωγής μονοπωλούσαν το καταναλωτικό ενδιαφέρον. Η υποδοχή από τους βασικούς συντελεστές της νυχτερινής διασκέδασης, τους bartenders, είναι ενθουσιώδης, Οι ίδιοι καλούν ανεπιφύλακτα τους... εραστές των straight και long drinks - κοκτέιλ με αποσταγμένο τζιν σε ένα ονειρικό γευστικό ταξίδι με συντροφιά το δροσερό άρωμα και την απαλή γεύση των Ελληνικών "Οld sport" και "Clumsies".

Σε μια πρόσφατη εξόρμηση του έγκριτου οδηγού «Difford's Guide for discerning drinkers» του ομώνυμου οίκου αξιολογήσεων, σε επώνυμα μπαρ της Αθήνας, αξιολογήθηκαν μια σειρά premium τζιν, μεταξύ των οποίων και το premium «Clumsies» (Εnglish Old Tom Gin). Μετά από μία πολύωρη και μεθυστική γευστική δοκιμασία τηρουμένων όλων των πρωτόκολλων της «ιεροτελεστίας», αξιολογήθηκε παρουσία επωνύμων και διακεκριμένων Eλλήνων και ξένων μπάρμεν, το premium τζιν «Clumsies» με την ανώτατη βαθμολογία «5 stars plus», που δεν έχει αποδοθεί σε άλλο premium «Old Tom» τζιν, μέχρι σήμερα.

Tα «Αποστακτήρια Καλλικούνη» τοποθετούν τμηματικά στην Ελληνική και διεθνή αγορά, μια πλήρη σειρά premium αλκοολούχων ποτών που παρέχουν την ευχέρεια μιας «long drink» απόδρασης στην αδιαμφισβήτητη αισθαντική, γευστική και απόλυτη μαγεία των κοκτέιλ, με βάση τα ποτά της «Καλλικούνη», με πηγή έμπνευσης τα κοσμοπολίτικα Ελληνικά νησιά. Τα τζιν "Οld sport" και "Clumsies είναι κορυφαία για αναμείξεις σε κοκτέιλ, αφού τα αρώματα και τα βοτανικά στοιχεία τους, περνούν στο ποτό κατά την διάρκεια της απόσταξης, όταν το τζιν είναι ακόμη στο κόσμο των ατμών. Ετσι, είναι τελικά εκείνα που δίνουν χαρακτήρα στο κοκτέιλ. Οι τεράστιες διαφορές των τζιν στη βοτανικότητα, την ένταση και το άρωμα, είναι που δίνουν και διαφορετικό χαρακτήρα στα κοκτέιλ όπου ενσωματώνονται. Κέδρος, κορίανδρος, εσπεριδοειδή, άνθη και μούρα είναι μερικά από τα στοιχεία που κυριαρχούν στο προφίλ των πολυσυζητημένων τζιν.

Πρόκειται δηλαδή για "Aποστάγματα με ιστορία, πνεύμα, κληρονομιά και χαρακτήρα σε έναν κόσμο ομοιομορφίας" όπως λέει και η εταιρεία...