Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου 2015 18:41

Σήμα «ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ» για τη μεσσήνια ΑΓΑΝ 

Γράφτηκε από την
Σήμα «ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ» για τη μεσσήνια ΑΓΑΝ 

Η εταιρεία ΑΓΑΝ που δραστηριοποιείται στη Μεσσήνη πιστοποιήθηκε από τη EUROCERT για την ελληνικότητά της και εντάχθηκε στην κοινότητα των ελληνικών επιχειρήσεων «ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ» με το διακριτό σήμα.

Η ΑΓΑΝ δραστηριοποιείται από το 2012 στον κλάδο της παραγωγής τομάτας, αποτελώντας μια υψηλών προδιαγραφών και τεχνολογίας παραγωγική επιχείρηση του αγροτικού κλάδου. 

Αναλυτικότερα, η απόκτηση του σήματος «ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ» από την ΑΓΑΝ πιστοποιεί ότι η εταιρεία καλύπτει μια σειρά από συγκεκριμένα κριτήρια και ποιοτικά χαρακτηριστικά, όπως η παραγωγή ελληνικών προϊόντων, το ελληνικό ιδιοκτησιακό καθεστώς, αλλά και η ελληνική έδρα και το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας. Πιστοποιεί, παράλληλα, την ενεργή κοινωνική δράση της επιχείρησης σε συνεργασία με τοπικούς φορείς και ιδρύματα, στοιχείο που συμβάλλει, πέρα από την ελληνική οικονομία και στην κοινωνία. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η κοινότητα «ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ», στην οποία εντάσσεται η ΑΓΑΝ, δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ελέγχων και Πιστοποιήσεων EUROCERT AE, με σκοπό να παρέχει αξιόπιστη πιστοποίηση της αυθεντικής ελληνικότητας των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στη χώρα. «Η ενίσχυση του ενδιαφέροντος των καταναλωτών για προϊόντα και υπηρεσίες εγχώριας παραγωγής και προέλευσης αποτελεί πια αδιαμφισβήτητη τάση και ανάγκη. Σε αυτή την τάση απαντά και η δημιουργία του σήματος «ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ», προσθέτοντας αξιοπιστία και κύρος, αλλά και συμβάλλοντας, μέσω της κοινότητας, στη συνεργασία των ελληνικών επιχειρήσεων που θα προσφέρει προστιθέμενη αξία στην οικονομία της χώρας. Η συγκεκριμένη πιστοποίηση ελληνικότητας συμβάλλει στην ενίσχυση της επιχειρηματικής ανάπτυξης, διασφαλίζοντας, παράλληλα, μέσα από τον αξιόπιστο έλεγχο ότι κάθε εταιρεία-μέλος της κοινότητας, πληροί συγκεκριμένα και μετρήσιμα κριτήρια που σφραγίζουν την ελληνική της ταυτότητα», όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση. 

Εχοντας παρουσία στον κλάδο της παραγωγής τοματών υδροπονίας της ελληνικής αγοράς, από το 2012, η εταιρεία ΑΓΑΝ - Γεωργικές Επιχειρήσεις ΕΠΕ είναι μια γεωργική επιχείρηση υψηλής τεχνολογίας που αξιοποιεί τη μέθοδο της υδροπονίας για την παραγωγή τομάτας. Στόχος της η παραγωγή ποιοτικών και ασφαλών προϊόντων, ακολουθώντας την εθνική και διεθνή νομοθεσία, τους κανόνες ορθής γεωργικής πρακτικής με σεβασμό στο περιβάλλον, η βελτίωση της αποτελεσματικότητας χρήσης των φυσικών πόρων, η μείωση της χρήσης φυτοπροστατευτικών προϊόντων, ο σεβασμός και η προστασία της άγριας χλωρίδας και πανίδας, η συνεχής βελτίωση των παραγόμενων προϊόντων και των παρεχομένων υπηρεσιών, η αρωγή σε τοπικούς φορείς και φιλανθρωπικά ιδρύματα. 

Η EUROCERT είναι ένας ανεξάρτητος φορέας επιθεωρήσεων, ελέγχων και πιστοποιήσεων, με ισχυρή παρουσία τόσο στην ελληνική αγορά όσο και σε περισσότερες από 20 χώρες, παγκοσμίως, μέσω του εκτεταμένου δικτύου συνεργατών της. Αποτελεί τη μεγαλύτερη, αμιγώς, ελληνική εταιρεία που δραστηριοποιείται στον κλάδο. Σήμερα, το άρτια εκπαιδευμένο και έμπειρο επιστημονικό προσωπικό επιτρέπει στην εταιρεία να προσφέρει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών ελέγχου και πιστοποίησης σε κλάδους, ανάμεσα στους οποίους είναι τα τρόφιμα και τα αγροτικά προϊόντα, ο τουρισμός, η ενέργεια, η βιομηχανία και η ναυτιλία. Η EUROCERT αποτελεί τον εμπνευστή του σήματος «ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ», που πιστοποιεί την ελληνικότητα της ιδιοκτησίας επιχειρήσεων που παράγουν προϊόντα ευρείας κατανάλωσης και έχουν παρουσία στο ελληνικό λιανεμπόριο.


NEWSLETTER