Κυριακή, 22 Νοεμβρίου 2015 18:04

Τα χειροποίητα μαγιό ΜΟΜ από Καλαματιανούς δημιουργούς και το μυστικό τους (φωτογραφίες)

Γράφτηκε από την
Τα χειροποίητα μαγιό ΜΟΜ από Καλαματιανούς δημιουργούς και το μυστικό τους (φωτογραφίες)

Χειροποίητα ρομαντικά μαγιό - και μάλιστα ασορτί σε ανδρικό και γυναικείο. Αυτή την πολύ ωραία ιδέα λάνσαραν οι Γιώργος Κακοτυλημένος και Φωτεινή Κορδοπάτη από την Καλαμάτα κι έτσι κατάφεραν να γίνουν αρκετά γνωστοί μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα - και εν μέσω κρίσης.

Τα υπέροχα κομμάτια τους, που απευθύνονται σε όλα τα σώματα, διαφοροποιούνται σε μεγάλο βαθμό από αυτά των εταιρειών μαζικής παραγωγής. Εχουν τη δική τους χάρη. Είναι τα "ΜΟΜ" και είναι ώρα να τα γνωρίσετε κι εσείς και να συνεχίσετε τα μπάνια και το φθινόπωρο!

- Τι σημαίνει "MOM" και πώς γεννήθηκε η εταιρεία σας;

"ΜΟΜ είναι η συντομογραφία του Mi Otra Mitad (σημαίνει το άλλο μου μισό στα Ισπανικά). Η Φωτεινή ασχολείται αρκετό καιρό με τη μόδα λόγω του fashion blog που έχει τα τελευταία 3 χρόνια, μας άρεσε η ιδέα τα ζευγάρια να φοράνε μαγιό με το ίδιο pattern και έτσι εμπνευστήκαμε το όνομα και όλη την ιδέα!".

- Τι υλικά προτιμάτε και από πού εμπνέεστε για τα σχέδιά σας;

"Τα υφάσματα που χρησιμοποιούμε είναι όλα ισπανικής προέλευσης και χρησιμοποιούμε κυρίως lycra και polyester. Σκεφτόμαστε ένα θέμα και από εκεί προκύπτουν τα σχέδια και τα χρώματα που χρησιμοποιούμε".

- Πόσο έχει αλλάξει η μόδα στην παραλία τα τελευταία χρόνια;

"Η μόδα τα τελευταία χρόνια αλλάζει ραγδαία, με αποτέλεσμα συνεχώς να πρέπει να ψάχνεσαι και να εξελίσσεσαι. Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε και εμείς".

- Πόσο δύσκολο ήταν το καλοκαίρι αυτό για σας, με τα capital controls;

"Το καλοκαίρι αυτό ήταν δύσκολο για όλους τους Ελληνες και κατ' επέκταση και σε μας. Αντιμετωπίσαμε προβλήματα τόσο με τους προμηθευτές μας, όσο και με τους πελάτες μας, καθώς δεν μπορούσαν να γίνουν τραπεζικές συναλλαγές και καταθέσεις και αγορές".

- Τα μαγιό σας δείχνουν μια γυναίκα πιο ρομαντική και λιγότερο αποκαλυπτική, αν δεν κάνω λάθος... Είναι έτσι;

"Ετσι είναι ακριβώς! Ο ρομαντισμός στις μέρες μας τείνει να γίνει είδος υπό εξαφάνιση και εμείς θελήσαμε να τον περάσουμε μέσα από τα σχέδιά μας. Θέλουμε να αναδείξουμε την γυναικεία θηλυκότητα, χωρίς όμως να χρειάζεται να προκαλεί".

- Οι τιμές σας πού κυμαίνονται και το πιο βασικό - πού τα βρίσκει κανείς στην Καλαμάτα. Τα στέλνετε και αλλού;

"Οι τιμές μας κυμαίνονται από 45 έως 75 ευρώ. Για την ώρα, τα μαγιό μας τα βρίσκει κάποιος στο Ιντερνετ στη σελίδα μας στο Facebook: mombeachwear και στο instagram: mombeachwear. Τα στέλνουμε σε όλη την Ελλάδα με δωρεάν μεταφορικά. P.s: Support Greek Designers". 

Αξίζει να σημειωθεί πως η ΜΟΜ λάνσαρε φέτος και κάποια καπέλα χειροποίητα και ζωγραφιστά στο χέρι, σε συνεργασία με τη Δήμητρα Συκιώτη. Αυτά εξαντλήθηκαν όλα!


NEWSLETTER