Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2016 07:53

Εγκαινιάστηκε η μονάδα χυμοποίησης της “Αλφειός Ρόδι” (βίντεο-φωτογραφίες)

Γράφτηκε από την
Εγκαινιάστηκε η μονάδα χυμοποίησης της “Αλφειός Ρόδι” (βίντεο-φωτογραφίες)

Η σύγχρονη και ολοκληρωμένη μονάδα χυμοποίησης ροδιού της «Αλφειός Ρόδι Α.Ε.» εγκαινιάστηκε την Κυριακή στον Πύργο Ηλείας, παρουσία  των προέδρων του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη και της Ενωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη και του γενικού γραμματέα Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Ηλία Ξανθάκου, πλήθους κόσμου, αιρετών κι εκπροσώπων τοπικών φορέων.

Παρόντες και οι 207 μέτοχοι της εταιρείας με τις οικογένειές τους, πολλοί εκ των οποίων από τη Μεσσηνία και την ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου.
Η μονάδα στεγάζεται στο παλιό εργοστάσιο «Νέκταρ Ντοάς» όπου ήδη  παράγεται ο χυμός της «Αλφειός Ρόδι», καθώς η πολυσυμμετοχική κοινωνική επιχείρηση μετά την παραγωγή ροδιού πέρασε και στη χυμοποίηση - εμφιάλωση φυσικού χυμού, τον οποίο ήδη προωθεί στην αγορά σε φιάλη των 250 ml, παράλληλα με τα ρόδια από τα 2.000 στρέμματα των καλλιεργητών - μετόχων.


Ο αγιασμός τελέστηκε από τον επίσκοπο Ωλένης Αθανάσιο, ενώ στον χαιρετισμό του ο κ. Ξανθάκος χαρακτήρισε το εγχείρημα ως αντίδοτο στην πολυδιάσπαση και τον μικρό κλήρο.
Ο Σταύρος Θεοδωράκης υπογράμμισε την άποψη που έχει εκφράσει το Ποτάμι πως «η Ελλάδα θα σωθεί από τον ήλιο, τη θάλασσα και τα χωράφια της».
Ο Βασίλης Λεβέντης έκανε λόγο μεταξύ άλλων για μια μονάδα υπόδειγμα, ενώ ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας τόνισε ανάμεσα σε άλλα ότι η ελληνική επαρχία μπορεί να είναι η βάση για τη νέα παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.
Ο πρόεδρος της «Αλφειός Ρόδι Α.Ε.» Παρασκευάς Παρασκευόπουλος  αναφέρθηκε στο 4ετές μέχρι τώρα ταξίδι των μετόχων που ξεκίνησαν 69 κι έχουν φτάσει τους 207 και στη νέα αυτή μονάδα, η οποία όπως είπε, είναι μοναδική στην Ελλάδα και την Ευρώπη χαρακτηρίζοντάς την «λιμάνι», σε ένα ταξίδι που συνεχίζεται.


NEWSLETTER