Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2016 08:30

Ποτέ την Κυριακή από τον Εμπορικό Καλαμάτας

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας θα έρθει προς συζήτηση και λήψη απόφασης το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές. Σε σχετική ανάρτηση του Δήμου Καλαμάτας στην ιστοσελίδα του, σημειώνεται ότι ο τοπικός Εμπορικός Σύλλογος διαφωνεί και ο δήμος υιοθετεί την άποψή του.

Η αφορμή δόθηκε με έγγραφο της αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Ελένης Αλειφέρη, με το οποίο ζητούσε από το δήμο τις προτάσεις του με απόφαση των συλλογικών του οργάνων, για τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων προαιρετικά και άλλες Κυριακές, πέραν αυτών που προβλέπονται από τη σχετική νομοθεσία. Με εντολή του δημάρχου Παν. Νίκα ζητήθηκε η γνώμη του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας. Η απάντηση του συλλόγου, την οποία υπογράφουν η πρόεδρος Λίλιαν Ψηλάκη και ο γεν. γραμματέας Φώτης Μπουγάς, αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:
«Στους καταναλωτές δεν λείπει ο χρόνος για να ψωνίσουν, λείπει το χρήμα! Το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές διαταράσσει τον κοινωνικό και θρησκευτικό ιστό της κοινωνίας μας και θίγει τα συμφέροντα των υπαλλήλων. Ως εκ τούτου ο Εμπορικός Σύλλογος Καλαμάτας σας παρακαλεί να μην μεταβληθεί το υπάρχον καθεστώς αυτή τη στιγμή, το οποίο προβλέπει το άνοιγμα των καταστημάτων οκτώ Κυριακές το χρόνο».
Και η σχετική ανάρτηση του δήμου κλείνει ως εξής: «Το θέμα, στη συνέχεια, θα εισαχθεί προς συζήτηση και λήψη απόφασης στο Δημοτικό Συμβούλιο και ο Δήμος Καλαμάτας θα υιοθετήσει την άποψη του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας».