Τρίτη, 01 Μαρτίου 2016 08:41

Κινήθηκε η αγορά την "Κόκκινη Νύχτα", σύμφωνα με τη Λ. Ψηλάκη

Γράφτηκε από την

Βοήθησε την αγορά η "Κόκκινη Νύχτα", ο κόσμος βγήκε στους δρόμους, είδε τις προσφορές και ψώνισε στα καταστήματα της Καλαμάτας. Βέβαια, όπως επεσήμανε μιλώντας στην "Ε" η πρόεδρος του τοπικού Εμπορικού Συλλόγου Λίλιαν Ψηλάκη, οι επιλογές των καταναλωτών περιορίστηκαν κύρια στην οδό Αριστομένους και τον πεζόδρομο της Αριστομένους, καθώς και στην πλατεία 23ης Μαρτίου.

Τα καταστήματα στους παράδρομους δεν είχαν την ίδια κίνηση με τα πιο κεντρικά, αλλά σε γενικές γραμμές "ζεστάθηκε" η αγορά και άλλοι έμειναν ανοιχτοί μέχρι τα ξημερώματα, ενώ κάποιοι έκλεισαν γύρω στα μεσάνυχτα.

«Σε γενικές γραμμές κόσμος ήρθε αρκετός, το στοίχημα το κερδίσαμε. Σηκώσαμε τον κόσμο από τον καναπέ του και την τηλεόραση και βγήκε έξω, το διασκέδασε», είπε η Λ. Ψηλάκη. Και πρόσθεσε ότι έτσι κι αλλιώς «το ζητούμενο της εμπορικής αυτής γιορτής ήταν όχι μόνο να ψωνίσει ο κόσμος, αλλά και να διασκεδάσει μαζί μας». Οσο για το αν ο κόσμος ψώνισε, «άλλος κόσμος ψώνισε και άλλος βγήκε να κάνει βόλτα στα μαγαζιά και να διασκεδάσει με τα διάφορα events που γίνονταν σε όλο τον εμπορικό ιστό της πόλης». Ζεστό χρήμα στα ταμεία τους είδαν «τα καταστήματα της Αριστομένους, τα κεντρικά καταστήματα και της πλατείας 23ης Μαρτίου. Ο κόσμος ήταν πολύς, οι προσφορές μεγάλες, μπορούσε να ψωνίσει ό,τι επιθυμούσε ο καθένας στις πιο οικονομικές τιμές. Οι συνάδελφοι έκαναν ό,τι μπορούσαν από τη μεριά τους για να έχουν προσιτές τιμές και πιστεύω οι περισσότεροι δούλεψαν». Βέβαια, «τα καταστήματα στους παράδρομους δεν δούλεψαν, όπως για παράδειγμα η Αναγνωσταρά, δεν είχαν τόση κίνηση όση η Αριστομένους».

 

ΗΡΘΑΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΥΡΓΟ

Οπως είπε η Λ. Ψηλάκη, ούτε οι ίδιοι δεν περίμεναν τόσο κόσμο επειδή «είναι χειμώνας και δεν υπάρχει στην πόλη ξένος κόσμος όπως γίνεται στις "Λευκές Νύχτες" του καλοκαιριού», παρόλα αυτά «ήρθαν από την Τρίπολη, τον Πύργο, τη Σπάρτη, τη Μεγαλόπολη και από την Αθήνα». Καλύτερα από άλλα καταστήματα, με προσφορές που έφτασαν μέχρι και το 75% -και γι' αυτό δούλεψαν πολύ καλά-, τα πήγαν εισπρακτικά «αθλητικά, παιδικά, παπούτσια και τα ρούχα, αυτά τα καταστήματα δούλεψαν πάρα πολύ». Ειδικά φέτος που οι χειμερινές εκπτώσεις δεν πήγαν καθόλου καλά «ήταν αναμενόμενο ότι κάποιοι θα δούλευαν διότι ο κόσμος δεν είχε έως τώρα ψωνίσει, την "Κόκκινη Νύχτα" μια μερίδα ανθρώπων βγήκαν να διασκεδάσουν και να ψωνίσουν, ζεστάθηκαν λίγο τα εμπορικά καταστήματα», επεσήμανε η κ. Ψηλάκη. Και κλείνοντας εκτίμησε ότι με προσφορές θα συνεχίσουν τα καταστήματα μέχρι το Πάσχα, γιατί έχει μείνει πολύ χειμερινό εμπόρευμα στα ράφια.

Ν.Κ.