Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2016 08:44

Eγκαινιάζεται αύριο το "Παπαδοπούλειον": Φιλοξενία ηλικιωμένων με ανέσεις και δράσεις

Γράφτηκε από την

"Σάρκα και οστά" πήρε άλλο ένα μεγάλο όραμα του Μεσσήνιου επιχειρηματία Σταύρου Παπαδόπουλου και έτσι αύριο ο οίκος φιλοξενίας ηλικιωμένων "Papadopoulion House of Hospitality SA" εγκαινιάζεται στα Κατσέικα Καλαμάτας στις 6 μ.μ., παρουσία εκπροσώπων της πολιτικής και κοινωνικής ζωής του τόπου.

Πρόκειται για έναν πολύ μεγάλο χώρο με δίκλινα δωμάτια, αλλά και σουίτες, με εκπληκτική θέα στην Καλαμάτα και στον Ταΰγετο. Το κτήριο είναι πλήρως προσβάσιμο σε άτομα μεγάλης ηλικίας ή με κινητικά προβλήματα, ενώ υπάρχει και μία μεγάλη ρηχή πισίνα για περπάτημα και φυσικοθεραπεία. Η αισθητική της κατασκευής είναι πλήρως εναρμονισμένη με τα χρώματα και τη βλάστηση της περιοχής. Οι καθιστικοί χώροι (εσωτερικοί και δίπλα στην πισίνα) είναι ιδιαίτερα φιλόξενοι, δημιουργώντας μία αίσθηση οικειότητας και άνεσης. Κάθε δωμάτιο έχει το δικό του μπαλκόνι και όλα επικοινωνούν μεταξύ τους. "Εδώ οι άνθρωποι θα βρουν την παρέα, την επικοινωνία που έχουν ανάγκη" εξηγεί ο Σταύρος Παπαδόπουλος.

Η επιλογή του σημείου δεν έγινε τυχαία. Η περιοχή είναι ο τόπος που μεγάλωσε ο κ. Παπαδόπουλος και όπως λέει, το κλίμα της είναι εξαιρετικό. Δεν είναι τυχαίο ότι λίγο παραπάνω είχε χτιστεί το πρώτο σανατόριο, λόγω του ότι η ατμόσφαιρα δεν έχει υγρασία.

"Εδώ οι άνθρωποι δεν θα έρχονται για να ζήσουν όμορφα, λίγο πριν φύγουν από τη ζωή. Θέλουμε να έρθουν για να ζήσουν, να χαρούν" σημειώνει ο Νίκος Παπαδόπουλος γενικός διευθυντής και διευθύνων σύμβουλος, ξεναγώντας μας στα δωμάτια, το ιατρείο, το φυσικοθεραπευτήριο και την τραπεζαρία. Καθημερινά θα υπάρχει πρόγραμμα δράσεων, όπως βόλτες στην πόλη, φύτευση αρωματικών, εκμάθηση χορών. Το φαγητό θα είναι προσεγμένο, προσαρμοσμένο στις διατροφικές συνήθειες του κάθε φιλοξενούμενου και θα ετοιμάζεται με τα καλύτερα υλικά, στην κουζίνα του "Papadopoulion House". Στη μονάδα αυτή τη στιγμή απασχολούνται 30 άτομα, ενώ υπάρχει σχέδιο στο μέλλον για να αυξηθεί κι άλλο το προσωπικό.

"Είμαι πλέον μεγάλος σε ηλικία, γι' αυτό σκέφτηκα να κάνω αυτή τη μονάδα. Θέλησα να αφήσω κάτι, να δημιουργήσω στην πατρίδα μου. Δεν πήρα επιδότηση ούτε ένα ευρώ" σημειώνει ο επιχειρηματίας, ο οποίος παρατηρεί ότι όλα αυτά τα χρόνια, η γραφειοκρατία δεν έχει μειωθεί καθόλου στη χώρα μας. Προσθέτει πως θα ήθελε εκπρόσωποι της κυβέρνησής μας να πάνε στη Σιγκαπούρη, για να δουν την οργάνωση, τη λειτουργία του κράτους αυτού. "Εμείς ως χώρα έχουμε τα πάντα, πραγματικά τα πάντα, αλλά δυστυχώς αυτή τη στιγμή η Ελλάδα... δεν υπάρχει" παρατηρεί απογοητευμένος και δείχνει πως άνθρωποι στην χώρα μας που παίρνουν τέτοιες πρωτοβουλίες φτάνουν στο τέλος να … μετανιώνουν για τις πρωτοποριακές τους ιδέες...

Ο κ. Παπαδόπουλος κάνει σαφές πως δεν ήθελε να θησαυρίσει. Ενιωθε χρέος να κάνει μια τέτοια κίνηση για τον τόπο, όπου μικρός έπαιζε στην αλάνα και μάζευε σύκα, όπως λέει συγκινημένος.

Κοντά του χθες, στην ξενάγηση ήταν και ο νομικός σύμβουλος Γεώργιος Χρυσομάλλης, ο οποίος είναι επίσης Καλαματιανός.

Γ.Σαρ.