Παρασκευή, 09 Σεπτεμβρίου 2016 13:56

Οικονομική ζημιά από τη ματαίωση των πτήσεων στο αεροδρόμιο Καλαμάτας

Οικονομική ζημιά από τη ματαίωση των πτήσεων στο αεροδρόμιο Καλαμάτας

Οικονομική ζημιά σε δεκάδες μικρομεσαίες τουριστικές επιχειρήσεις προκαλεί η ματαίωση των πτήσεων από και προς το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, ενώ ζημιά προκαλείται γενικότερα και στο τουριστικό  προϊόν της Μεσσηνίας, αφού κάθε άλλο παρά συνηθισμένο είναι να πλημμυρίζουν οι διάδρομοι προσγείωσης με νερό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κύριο πρόβλημα εντοπίζεται σε μέρος του διαδρόμου προσγείωσης, όπως και στον συνδετήριο διάδρομο προς την πίστα που “παρκάρουν”. Χρειάζονται οπωσδήποτε έργα αντιπλημμύρισης, αλλά δυστυχώς ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης έχει άλλες προτεραιότητες. Οσον αφορά την οικονομική ζημιά που προκάλεσε η ματαίωση των πτήσεων, είναι δύσκολο να υπολογιστεί, γιατί κανένας δεν γνωρίζει τον αριθμό των επιβατών πριν το check in. 

Συγκεκριμένα την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου ματαιώθηκε η πτήση της Astra από Θεσσαλονίκη. Οσοι ήταν να φύγουν, έφυγαν για Αθήνα με λεωφορείο που ναύλωσε η εταιρεία κι αναχώρησαν από εκεί για τη συμπρωτεύουσα.

Χθες Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου ματαιώθηκαν 5 τακτικές πτήσεις, 2 από και προς Λονδίνο (μία μεσημεριανή της Easy Jet και μία απογευματινή της British Airways), μία μεσημεριανή από και προς Βιέννη της Niki Fly, μία απογευματινή επίσης προς Κατοβίτσε της Small Planet και μία απογευματινή προς Μόναχο της Aegean. Ειδικά για την τελευταία οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι επιβάτες μετέβησαν στην Αθήνα με λεωφορείο που ναύλωσε η εταιρεία και αναχώρησαν από εκεί. Για τις υπόλοιπες εταιρείες δεν είναι γνωστός ο προγραμματισμός τους.

Σήμερα Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου οι προγραμματισμένες τακτικές πτήσεις ήταν 3 πρωινές, μία για Στοκχόλμη της Aegean, μία για Ρώμη της Vueling και μία για Μόναχο της Condor, ενώ το πρωί επίσης προγραμματισμένη ήταν και μία πτήση τσάρτερ της Travel Service προς Βαρσοβία. Για την Aegean αναμένεται να υπάρξει και πάλι μετάβαση των επιβατών με λεωφορείο στην Αθήνα για να φύγουν από εκεί.