Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2016 16:32

Εργασίες αποκατάστασης αγροτικής οδοποιίας στο Δήμο Καλαμάτας

Εργασίες αποκατάστασης αγροτικής οδοποιίας στο Δήμο Καλαμάτας

Αρχίζουν τις αμέσως επόμενες ημέρες οι εργασίες για την αποκατάσταση ζημιών στην αγροτική οδοποιία του Δήμου Καλαμάτας, που προκλήθηκαν από τη θεομηνία της 7ης Σεπτεμβρίου.

Χθες η Οικονομική Επιτροπή ήλεγξε τις προσφορές και ανακήρυξε τους αναδόχους. Τα χρήματα για τις εργολαβίες αυτές προέρχονται από δημοτικούς πόρους. Ακόμα, στην Επιτροπή ανακοινώθηκε ότι για τις αποκαταστάσεις αμέσως μετά τη θεομηνία, με μηχανήματα ιδιωτών, διατέθηκαν από το δήμο 119.000 ευρώ.

Οι ανάδοχοι που αναδείχθηκαν χθες, είναι:

Στη Δ.Ε. Αρφαρών με προϋπολογισμό 60.000 ευρώ, η εταιρεία Δημόπουλος ΑΤΕ με έκπτωση 42% (χωματουργικά και τεχνικά). Στη Δ.Ε. Θουρίας με προϋπολογισμό 50.000 ευρώ, η εργολάβος Αικατερίνη Σηφάκη με έκπτωση 39% στα χωματουργικά και 40% στα τεχνικά. Στη Δ.Ε. Αριος με προϋπολογισμό 30.00 ευρώ, η εργολάβος Δήμητρα Κυριακοπούλου με έκπτωση 30% στα χωματουργικά και 29% στα τεχνικά. Στις Τ.Κ. Αλαγονίας, Ελαιοχωρίου, Καρβελίου, Λαδά, Νέδουσας, Πηγών, Μικράς Μαντίνειας και στη Δ.Κ. Βέργας με προϋπολογισμό  50.000 ευρώ, ο εργολάβος Γιάννης Λαμπρόπουλος με έκπτωση 12%.

Στις Τ.Κ. Αντικαλάμου, Ασπροχώματος, Σπερχογείας, Λεΐκων και στη Δ.Κ. Καλαμάτας με προϋπολογισμό 60.000 ευρώ, η εταιρεία Αφοί Παναγιωτόπουλοι με έκπτωση 33% στα χωματουργικά και 29% στα τεχνικά.

Για την αποκατάσταση των ζημιών στα κοιμητήρια (μανδρότοιχοι, κλπ.) με προϋπολογισμό 15.000 ευρώ. η εταιρεία Τσερπές - Κωτσάκης - Παπαδέας με έκπτωση 9% στα χωματουργικά και 8% στα τεχνικά.