Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2016 15:32

"Ο πλούτος του μεσσηνιακού καλαθιού" στην "Ευμάρεια"

"Ο πλούτος του μεσσηνιακού καλαθιού" στην "Ευμάρεια"

Εκδήλωση με θέμα «Ο πλούτος του μεσσηνιακού καλαθιού: Υγεία, Αντιγήρανση, Γαστρονομία, Επιχειρηματικότητα» διοργανώνει αυτή την Κυριακή και ώρα 7 το απόγευμα το παντοπωλείο παραδοσιακών προϊόντων «Ευμάρεια» στο λιμάνι της Καλαμάτας, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Διατροφής.

Στο επίκεντρο της συζήτησης θα τεθούν οι πολλαπλές πτυχές και δυνατότητες των τοπικών προϊόντων της Μεσσηνίας - καθώς όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, «η αγροτική παραγωγή συμβάλλει στη διατροφική επάρκεια, στην περιφερειακή οικονομία και στην κοινωνική συνοχή, δημιουργώντας θέσεις εργασίας και διατηρώντας τον κοινωνικό ιστό. Από την πρωτογενή παραγωγή ως την τυποποίηση και τη διάθεση, από τις διατροφικές και ποιοτικές αρετές των τοπικών προϊόντων ως την αξιοποίησή τους στην εστίαση, στον τουρισμό, στην επιχειρηματικότητα, τα ιδιαίτερα παραγωγικά χαρακτηριστικά της περιοχής μας αποτελούν το ανταγωνιστικό της πλεονέκτημα». 

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, για την ανάδειξη της τοπικής αγροτοδιατροφικής αλυσίδας και για την άρρηκτη σχέση της με τη μακροζωία, την απασχόληση, την εστίαση και τον τουρισμό, θα μιλήσουν οι: Θεοδώρα Γ. Καλογεράκου, σύμβουλος Θρέψης, Αντιγήρανσης και Ευεξίας MSc («Η διατροφική αξία των τοπικών προϊόντων»). Παύλος Γκραίκης, πρόεδρος Εμπορικού Τμήματος Επιμελητηρίου Μεσσηνίας («Η συμβολή των τοπικών προϊόντων στη δημιουργία της μεσσηνιακής υπεραξίας»). Λεωνίδας Κυριακόπουλος, τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης / Σεφ («Η χρήση των τοπικών προϊόντων στην παραδοσιακή και δημιουργική κουζίνα»). 

Η «Ευμάρεια» βρίσκεται στην οδό Ναυαρίνου 33 (τηλ. 27210 86319).