Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2016 16:22

Ιδρυτικό συνέδριο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Πελοποννήσου στη Μεσσήνη 

Ιδρυτικό Συνέδριο για τη δημιουργία Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Πελοποννήσου πραγματοποιείται την Κυριακή 23 Οκτωβρίου, στις 11 το πρωί, στο Δημαρχείο Μεσσήνης.

Ο πρόεδρος του Αγροκτηνοτροφικού Συλλόγου Μεσσήνης Χρήστος Θεοδωρακόπουλος ενημέρωσε ότι την πρωτοβουλία για τη δημιουργία της Ομοσπονδίας πήραν οι Αγροκτηνοτροφικοί Σύλλογοι Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας, Μεσσήνης και ο Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού.

Ο γραμματέας του Αγροκτηνοτροφικού Συλλόγου Μεσσήνης Σπύρος Νικολόπουλος έκανε λόγο για συνέδριο σταθμό, για τη δημιουργία Ομοσπονδίας που θα είναι το αποκούμπι των αγροτών ενάντια στα μέτρα που τους ξεκληρίζουν. Ενημέρωσε ότι «σε αυτή την προσπάθεια που αφορά όλους τους μικρομεσαίους αγρότες, μετέχουν οι αγρότες που συναντήθηκαν στα μπλόκα, στο μεγαλειώδες συλλαλητήριο της Αθήνας και δίνουν τον αγώνα ενάντια στις κυβερνήσεις και την Ευρωπαϊκή Ενωση, που τους ξεκληρίζουν».

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Χανδρινού Κώστας Αποστολόπουλος κάλεσε όλους τους αγρότες και τους αγροτικούς συλλόγους να συσπειρωθούν στην Ομοσπονδία. Σημείωσε πως «είναι ο μόνος δρόμος για να παλέψουμε τα δυσβάστακτα μέτρα που φορτώνουν στις πλάτες μας με τα μνημόνια και τη νέα ΚΑΠ».

Ο αντιπρόεδρος του Αγροκτηνοτροφικού Συλλόγου Μεσσήνης Δημήτρης Μπίρης παρατήρησε ότι με τη δημιουργία της Ομοσπονδίας θα τιμήσουν τον αξέχαστο Νίκο Αγγέλου που τους έδωσε τη δύναμη για τη δημιουργία της.

Απαντώντας σε ερωτήσεις, είπαν ότι η μικρομεσαία αγροτιά έχει κοινά προβλήματα και πως είναι ευπρόσδεκτος, όποιος αποδέχεται το πλαίσιο του μπλόκου της Νίκαιας.

 

Γ.Σ.