Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου 2016 09:21

Παραμένουν τα ίδια μισθώματα στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας 

Παραμένουν τα ίδια μισθώματα στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας 

 

Να παραμείνουν ίδια τα μισθώματα των καταστημάτων της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας το 2017, να μη γίνει μείωση, αποφάσισε το Δ.Σ. της ΚΑΚ.

Για τις τιμές στις θέσεις της δημοτικής και λαϊκής αγοράς, για την επόμενη χρονιά, αποφασίστηκε να καθοριστούν με βάση τα τετραγωνικά μέτρα που καταλαμβάνουν. Αυτό σημαίνει ότι στις θέσεις της δημοτικής αγοράς που έχουν λιγότερα τετραγωνικά, οι τιμές θα μειωθούν.

«Τα τελευταία 7 χρόνια δεν έχει γίνει καμία αύξηση στα καταστήματα της Αγοράς», ανέφερε ο πρόεδρος της ΚΑΚ Γιάννης Αδαμόπουλος, ενώ όσον αφορά τη μείωση που ζητεί ο Σύλλογος των Επαγγελματιών, παρατήρησε: «Δεν μπορούμε να κάνουμε μειώσεις. Δε μας επιτρέπεται. Την περασμένη χρονιά το δικαστήριο απέρριψε αίτηση επαγγελματία της Αγοράς για μείωση. Αν την έκανε δεκτή, θα είχαμε τη δυνατότητα να κάνουμε μειώσεις».

Ο κ. Αδαμόπουλος ενημέρωσε ότι μειώσεις μπορούν να γίνουν στα νέα μισθώματα και υποστήριξε πως τα ενοίκια των καταστημάτων της ΚΑΚ είναι χαμηλότερα απ’ αυτά στην αγορά ακινήτων της πόλης. Είπε ότι τα ενοίκια των καταστημάτων της ΚΑΚ ανεβαίνουν, γιατί η ενοικίαση γίνεται με δημοπρασία και οι ενδιαφερόμενοι "χτυπούν", ανταγωνίζονται και ανεβάζουν τις τιμές.

Το Δ.Σ. ενέκρινε τον προϋπολογισμό της ΚΑΚ για την επόμενη χρονιά στα 600.000 ευρώ. «Το ταμείο μας αυτή την περίοδο είναι 100.000 ευρώ, δε χρωστάμε σε κανένα προμηθευτή», κατέληξε ο πρόεδρος της ΚΑΚ.

Γ.Σ.