Σάββατο, 01 Οκτωβρίου 2011 23:39

Τελειώνει το... πάρτι και στην αυτοδιοίκηση - Η ύφεση χτυπάει δήμους και περιφέρειες

Γράφτηκε από την

Αντιμέτωποι με πρωτόγνωρες καταστάσεις βρίσκονται ή θα βρεθούν σύντομα οι τοπικοί και περιφερειακοί άρχοντες, καθώς η ύφεση δείχνει πλέον τα δόντια της και στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Οπως φαίνεται η εποχή των παχιών αγελάδων και των πλούσιων πανηγυριών τελείωσε, και οι άρχοντες καλούνται να πάρουν δύσκολες αποφάσεις.
Ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας ανακοίνωσε μείωση κατά 50% στις αμοιβές των προέδρων στα νομικά πρόσωπα και τις δημοτικές επιχειρήσεις, ενώ έσπευσε να δηλώσει ότι οι αμοιβές θα κοπούν τελείως αν η κατάσταση χειροτερέψει. Την ίδια ώρα ο Δήμος Καλαμάτας αναζητά 200.000 ευρώ για να καλύψει τις λειτουργικές ανάγκες του Πνευματικού Κέντρου. Στο Δήμο Τριφυλίας η κατάσταση είναι οριακή και εξαιτίας της προκαλούνται έντονες αντιπαραθέσεις μεταξύ δημοτικής αρχής και αντιπολίτευσης. Αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει και στο Δήμο Τρίπολης, καθώς η μειοψηφία θεωρεί υπερβολικές τις δαπάνες για τις εκδηλώσεις που έγιναν για την επέτειο απελευθέρωσης της Τριπολιτσάς.
Στη Περιφέρεια, για να μη βρεθούν σε πολύ δύσκολη θέση, στέλνουν… επιστολές. Συγκεκριμένα ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης έστειλε επιστολή στην υπουργό Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου, ζητώντας χρήματα για τις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων.