Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017 09:26

Στην Καλαμάτα το 3o Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ελαιόλαδου και Ελιάς

Στην Καλαμάτα το 3o Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ελαιόλαδου και Ελιάς

 

Το 3o Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ελαιόλαδου και Ελιάς θα πραγματοποιηθεί στην Καλαμάτα από τις 7 έως τις 9 Απριλίου, με τη συμμετοχή διακεκριμένων επιστημόνων που θα θέσουν σοβαρά ζητήματα που απασχολούν τον ελαιοκομικό τομέα.

Μάλιστα, όπως στις προηγούμενες διοργανώσεις, αναμένεται να γίνουν σημαντικές ανακοινώσεις από τον τομέα της έρευνας. Παράλληλα, σημαντικός αριθμός εκθετών από την Πελοπόννησο και άλλες περιοχές της χώρας θα παρουσιάσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους.

Πρόκειται για ένα σημαντικό εκθεσιακό και συνεδριακό γεγονός για τον ελαιοκομικό τομέα στη χώρα μας, το οποίο αναμένεται να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον της επιχειρηματικής και επιστημονικής κοινότητας, με σημαντικό αριθμό επισκεπτών, στο εκθεσιακό και συνεδριακό κέντρο ξενοδοχείου "Elite".

Το Φεστιβάλ συνδιοργανώνουν η Περιφέρεια Πελοποννήσου το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, ο Σύλλογος υπέρ των Μεσσηνιακών Ελαιοκομικών ΠΟΠ (ΣΥΜΕΠΟΠ) και ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Καλαμάτας, ενώ έχει τεθεί ήδη υπό την αιγίδα του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας.

Οι επιμέρους δράσεις του φεστιβάλ περιλαμβάνουν:

- Συνέδριο, με σκοπό την συνάντηση, ενημέρωση και πληροφόρηση όλων των εμπλεκομένων στον τομέα του ελαιολάδου και της ελιάς για τις εξελίξεις σχετικά με τάσεις ελαιοκομίας διεθνώς και το σύγχρονο μάρκετινγκ.

- Σεμινάρια, με σκοπό την επιμόρφωση ελαιοκαλλιεργητών, ελαιοτριβέων, τυποποιητών, καταναλωτών και επαγγελματιών της εστίασης και του τουρισμού.

- Εκθεση προϊόντων, εξοπλισμού και υπηρεσιών σχετικών με τον τομέα της ελαιοκαλλιέργειας, της μεταποίησης και εμπορίας ελιάς και ελαιόλαδου

- Πανελλήνιο Διαγωνισμό ποιότητας και συσκευασίας εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου.

Το Φεστιβάλ Ελαιόλαδου και Ελιάς έχει πανελλήνιο χαρακτήρα και αποσκοπεί στο:

• να φέρει σε επαφή όλους τους εμπλεκόμενους στον ελαιοκομικό τομέα (ελαιοπαραγωγούς, ελαιοτριβείς, τυποποιητές, εμπόρους, γεωτεχνικούς, ερευνητικούς φορείς, δημόσιους φορείς) με τις σύγχρονες τάσεις της ελαιοκομίας διεθνώς,

• να συμβάλει στην ανάπτυξη των αναγκαίων συνεργασιών,

• να προβάλει τα τοπικά προϊόντα - και ιδιαίτερα τα Προϊόντα Ονομασίας Προέλευσης.