Τετάρτη, 01 Μαρτίου 2017 17:52

Σήμερα η ημερίδα “Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης Δήμου Καλαμάτας” 

Σήμερα η ημερίδα “Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης Δήμου Καλαμάτας” 

 

Ενημερωτική ημερίδα με θέμα "Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης Δήμου Καλαμάτας", πραγματοποιείται σήμερα στις 7 το βράδυ, στο αμφιθέατρο "Θεόδωρος Αγγελόπουλος" του Εργατικού Κέντρου της πόλης.

Η εκδήλωση οργανώνεται από το δήμο, στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης για την υποβολή πρότασης χρηματοδότησης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Πελοπόννησος 2014 - 2020". 

Για τη συνέχεια έχουν προγραμματιστεί θεματικά εργαστήρια για ζητήματα υποδομών, περιβάλλοντος και πολιτισμού (την Τετάρτη 8/3), επιχειρηματικότητας και ανάπτυξης (τη Δευτέρα 13/3) και κοινωνικής πολιτικής (την Τετάρτη 15/3). Ολα τα θεματικά εργαστήρια θα διεξαχθούν στο ιστορικό Δημαρχείο Καλαμάτας, στην Αριστομένους, στις 7 το βράδυ.

Υπενθυμίζεται ότι, στο πλαίσιο του προγράμματος "Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη", στο Δήμο Καλαμάτας κατανέμονται 9.165.000 ευρώ.

Με το πρόγραμμα "Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη" θα γίνουν έργα αναπλάσεων και αστικής αναγέννησης, ενώ προβλέπονται δράσεις για την ενίσχυση της συμμετοχής των μειονεκτούντων ατόμων στην αγορά εργασίας, για τη βελτίωση της απασχολησιμότητας και της ποιότητας ζωής ατόμων που ανήκουν σε περιθωριοποιημένες ομάδες, καθώς και ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας, ιδίως σε τομείς που έχουν σχέση με την καινοτομία, την εξωστρέφεια και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής της Καλαμάτας.

Οι περιοχές παρέμβασης είναι α) η παραλιακή ζώνη, από τον Κορδία στη Δυτική Παραλία μέχρι το "Φιλοξένια" και σε βάθος μέχρι την οδό Κρήτης περίπου, και β) το ευρύ Ιστορικό Κέντρο (Π. Καίσαρη, Φαρών, Υπαπαντή, 23ης Μαρτίου, Αριστομένους).
Εκτός από την ημερίδα και τα θεματικά εργαστήρια, πολίτες και φορείς θα καταθέσουν ιδέες και προτάσεις για έργα ηλεκτρονικά, μέσω ειδικής εφαρμογής στην ιστοσελίδα του Δήμου Καλαμάτας.
Με τα συμπεράσματα από όλες αυτές τις διαδικασίες, το Δημοτικό Συμβούλιο θα λάβει απόφαση για την κατάθεση πρότασης στην Πρόσκληση, που η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει εκδώσει.