Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2011 17:05

Το ΤΕΕ Πελοποννήσου για τη συμμετοχή των μηχανικών στην απεργία

Γράφτηκε από την

Οι Μηχανικοί αντιδρώντας στα αλλεπάλληλα, αντεργατικά, αντικοινωνικά και αντιαναπτυξιακά μέτρα που εξαγγέλλονται συνεχώς από την Κυβέρνηση συμμετέχουν στην 48ωρη Πανελλαδική απεργία στις 19-20 Οκτωβρίου 2011, που έχει εξαγγελθεί με αφορμή το υπό ψήφιση Νομοσχέδιο για  το ενιαίο μισθολόγιο - βαθμολόγιο - εργασιακή εφεδρεία. 
Διαμαρτυρόμαστε για την πολιτική που ακολουθείται με άλλοθι το Μνημόνιο και την υποταγή στις απαιτήσεις της «τρόϊκας».
Καταγγέλλομε την πολιτική της διάλυσης του Κράτους και της Δημόσιας Διοίκησης, της κατεδάφισης του Κοινωνικού Κράτους, της απαξίωσης των κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών, την πολιτική που οδηγεί στην εξαθλίωση τον Ελληνικό λαό, την πολιτική που συνεχώς συμπιέζει το βιοτικό επίπεδο των μικρομεσαίων ελευθέρων  επαγγελματιών, των μισθωτών, των συνταξιούχων, των μη εχόντων και μη κατεχόντων, την πολιτική που ισοπεδώνει και απαξιώνει τον Έλληνα Μηχανικό.
Τονίζομε ότι το κατρακύλισμα θα συνεχίζεται και η ύφεση θα βαθαίνει πηγαίνοντας τη χώρα σε εργασιακό και κοινωνικό Μεσαίωνα καθώς η ανεργία αυξάνεται και η φοροδοτική ικανότητα των έντιμων πολιτών έχει προ πολλού εξαντληθεί.
Υπογραμμίζομε την ανάγκη να αναβαθμιστεί και να ενισχυθεί ο ρόλος των Μηχανικών για να υπάρξει ο ελεγκτικός και στρατηγικός ρόλος του Κράτους στην απαιτούμενη αναδιοργάνωση της Χώρας.
Ζητάμε να σταματήσει η πολιτική του φαύλου κύκλου λιτότητας - ύφεσης - ανεργίας που με μαθηματική ακρίβεια οδηγεί τη χώρα, την πραγματική οικονομία και τους εργαζόμενους σε χρεοκοπία.
Απαιτούμε να σταματήσουν τα μέτρα και οι πολιτικές οριζόντιων ισοπεδωτικών περικοπών και συρρίκνωσης της οικονομίας.
Απαιτούμε την ενίσχυση των εισοδημάτων, της αγοραστικής δύναμης των εργαζομένων, της πραγματικής οικονομίας, της απασχόλησης και της ανάπτυξης.
Η Πρόεδρος ΤΕΕ Πελ/σου

Χαρίκλεια Δ. Τσιώλη