Τρίτη, 04 Απριλίου 2017 17:16

Σεμινάρια στο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς στην Καλαμάτα

Το 3ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς στην Καλαμάτα πραγματοποιείται από την Παρασκευή 7 μέχρι και την Κυριακή 9 Απριλίου, στο συνεδριακό κέντρο του "Ελίτ".

Περιλαμβάνει έκθεση προϊόντων, εξοπλισμού και υπηρεσιών, συνέδριο, σεμινάρια και το διαγωνισμό ποιότητας ελαιολάδου Kalamata International Olive Oil Awards "Panelaion" 2017.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η ενότητα των σεμιναρίων που θα πραγματοποιηθεί την τελευταία μέρα.

Αναλυτικά η θεματολογία τους έχει ως εξής: 

* Σεμινάριο 1: "Αντιμετώπιση των νέων προβλημάτων φυτοπροστασίας από δάκο και μυκητολογικές ασθένειες - ορθολογική χρήση φυτοπροστατευτικών". Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην αντιμετώπιση των πρόσφατων ασθενειών, ώρα 11.00 - 13.00. Εισηγητές: Γεωπόνοι από την ΔΑΟΚ Μεσσηνίας. Απευθύνεται σε ελαιοκαλλιεργητές. 

* Σεμινάριο 2: "Σωστή υποβολή της ενιαίας αίτησης ενίσχυσης - δήλωσης ΟΣΔΕ 2017". Θα γίνει αναλυτική παρουσίαση του νέου τρόπου υποβολής δηλώσεων ενιαίας ενίσχυσης που μπορεί να γίνεται και από τους ίδιους τους παραγωγούς, ώρα 16.00 - 18.00. Εισηγητές: Στελέχη του ΟΠΕΚΕΠΕ. Απευθύνεται σε όλους τους καλλιεργητές και κτηνοτρόφους.

* Εργαστήριο 3 - Olive Bar - ανοιχτή γευσιγνωσία ελαιολάδου: Ανοιχτή γευσιγνωσία ελαιολάδου για την εξοικείωση του κοινού με τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά διαφορετικών κατηγοριών ελαιολάδων όπως και τη διάκριση μειονεκτημάτων, ώρα 16.00 -18.00. Εισηγητές: Σχολείο Ελιάς και Ελαιολάδου Καλαμάτας. Απευθύνεται σε όλους τους ενδιαφερόμενους.

Η είσοδος στο φεστιβάλ όπως και η συμμετοχή στα σεμινάρια είναι δωρεάν. 

Δηλώσεις συμμετοχής στα σεμινάρια, στο σάιτ του φεστιβάλ www.kalamata-olivefestival.gr ή στο e-mail: info@anelixi.net.gr και στο τηλ. 27210 62151.