Πέμπτη, 06 Ιουλίου 2017 20:49

Ματαιώθηκε ο διαγωνισμός για το αναψυκτήριο στην Αρχαία Μεσσήνη 

Ματαιώθηκε ο διαγωνισμός για το αναψυκτήριο στην Αρχαία Μεσσήνη 

Επαναλήφθηκε το περσινό... έργο με τη μίσθωση σε “πακέτο” των αναψυκτηρίων σε 11 σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας -μεταξύ των οποίων και αυτού της Αρχαίας Μεσσήνης-, καθώς το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων (ΤΑΠΑ) ματαίωσε και φέτος τον σχετικό διαγωνισμό.

Η ματαίωση γνωστοποιήθηκε από το Ταμείο στις 29 Ιουνίου, μόλις μία εβδομάδα πριν τη λήξη της προθεσμίας για την υποβολή προσφορών, η οποία ήταν σήμερα Πέμπτη 6 Ιουλίου.

Επαληθεύτηκε, επομένως, η δυσοίωνη πρόβλεψη που είχε κάνει η “Ε” στις 16 του περασμένου Ιουνίου, στο ρεπορτάζ για τον φετινό διαγωνισμό, ο οποίος αφορούσε τη δημοπράτηση της μίσθωσης από κοινού των αναψυκτηρίων στην Αρχαία Μεσσήνη, στην Ακρόπολη της Αθήνας, στο Αρχαιολογικό Μουσείο και τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας, στην Ακρόπολη της Λίνδου, στο Ολυμπιείο (Στύλοι του Ολυμπίου Διός, στην Αθήνα), στους Δελφούς, στη Βεργίνα, στο Ασκληπιείο της Κω, στη Δήλο, στο Ακρωτήρι Θήρας και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.

Η αιτιολογία που επικαλέστηκε το ΤΑΠΑ για τη ματαίωση ήταν ένα έγγραφο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων “περί αναθεώρησης - χωροθέτησης νέου κτηρίου στο αναψυκτήριο του αρχαιολογικού χώρου Δήλου”, κτήριο το οποίο περιλαμβανόταν στα 11 συνολικά αναψυκτήρια στα οποία αναφερόταν η πρόσκληση του Ταμείου.

Η ουσία, ωστόσο, είναι ότι -για δεύτερη συνεχή τουριστική περίοδο- ο αρχαιολογικός χώρος της Αρχαίας Μεσσήνης, όπως και άλλοι δέκα στην υπόλοιπη χώρα, πιθανότατα θα “εξυπηρετήσουν” τους ταλαιπωρημένους και διψασμένους επισκέπτες τους επιστρατεύοντας αυτόματα μηχανήματα πώλησης αναψυκτικών και νερού.

 

Β.Γ.Μ.