Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2017 18:48

Στόχος η εξυπηρέτηση του καταναλωτή στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας 

Σχολιάζοντας σχετικό δημοσίευμα, έχουμε να επισημάνουμε αρχικά πως σαν σύλλογος είμαστε χαρούμενοι που πρώτο μέλημα της ΚΑΚ είναι ο καταναλωτής. Θεωρούμε όμως πως η ΚΑΚ πρέπει να στηρίζει εξίσου και τα καταστήματα που απαρτίζουν την αγορά αυτή, ιδιαιτέρως δε την εποχή αυτή της σφοδρής κρίσης. 

Οσο η διοίκηση της ΚΑΚ αντιμετωπίζει τα καταστήματα απλά ως φορέα εσόδων, δίχως να αφουγκράζεται την αγωνία των επαγγελματιών της, φοβόμαστε ότι η αντιμετώπιση αυτή θα οδηγήσει την ΚΑΚ πολύ σύντομα σε μια ακόμα δημοτική επιχείρηση που είχε πολλές δυνατότητες ανάπτυξης αλλά απέτυχε. 

Είναι βεβαίως σωστό να ενημερώνεται το αγοραστικό κοινό πως πολλά καταστήματα προσφέρουν δωρεάν κάρτες ελεγχόμενης στάθμευσης και εμείς από την πλευρά μας περιμένουμε με ανυπομονησία, εδώ και δύο χρόνια, τα αντίστοιχα δώρα της δημοτικής επιχείρησης. Επίσης με αγωνία αναμένουμε τα "θετικά αποτελέσματα" της έρευνας για την ελεγχόμενη στάθμευση και την, από 2 ετών, πραγματοποίηση της υπόσχεσης για επιβολή ελεγχόμενης στάθμευσης και σε αλλά σημεία της αγοράς, και όχι μόνο μπροστά στα καταστήματά μας, επιλεκτικά μάλιστα καθώς για κάποιο αδιευκρίνιστο λόγο δεν επιβάλλεται μπροστά από γνωστό πολυκατάστημα στα νότια της αγοράς. Για τον εσωτερικό διάδρομο, επιβάλλεται μετά την ολοκλήρωση του να λειτουργήσει στα πρότυπα των ευρωπαϊκών προδιαγραφών, ήτοι να μεταφερθεί η βόρεια λαϊκή αγορά εντός. Μόνο έτσι θα απελευθερωθούν άλλες 300 θέσεις στάθμευσης και θα κορυφωθεί το ενδιαφέρον για τα νεοχτισμένα καταστήματα. 

Να θυμίσουμε πως στόχος του συλλόγου μας είναι να είμαστε αρωγοί στην προσπάθεια για την ανάπτυξη της αγοράς μας και κατ' επέκταση της πόλης μας. Η εξυπηρέτηση του καταναλωτή είναι ο πρωταρχικός στόχος όλων μας, και αυτό επιτυγχάνεται, όπως αναφέρουν όλες οι διεθνείς έρευνες, με την κορύφωση της ποιότητας των αγαθών και της στάθμευσης. 

Εμείς σαν σύλλογος μπορούμε δυστυχώς να συνδράμουμε μόνο για το πρώτο σκέλος. Αναμένουμε τους αρμόδιους για το δεύτερο. 

 

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου “Η Αγορά” 

Ηλίας Αλεξέας