Τετάρτη, 06 Σεπτεμβρίου 2017 16:09

Ιδέες για εναλλακτικές μορφές τουρισμού πήρε ο Δήμος Μεσσήνης στο Ντίσελντορφ

Ιδέες για εναλλακτικές μορφές τουρισμού πήρε ο Δήμος Μεσσήνης στο Ντίσελντορφ

 

Η ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού στον Δήμο Μεσσήνης αποτέλεσε το κίνητρο για τη συμμετοχή του -παρουσία του δημάρχου Γιώργου Τσώνη, αλλά και της αντιδημάρχου Γεωργίας Παναγοπούλου- στην έκθεση «TourNatur 2017», που έγινε στο Ντίσελντορφ το τριήμερο 1 με 3 Σεπτεμβρίου.

Ο Δήμος Μεσσήνης, στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε, αναφέρει ότι είχε επιτυχημένη παρουσία στη συγκεκριμένη έκθεση, αξιοποιώντας «με τον καλύτερο τρόπο την πρόσκληση της Περιφέρειας  Πελοποννήσου για συμμετοχή και στις επόμενες εκθέσεις, προετοιμασμένος, μετά από διαβούλευση με τους φορείς και επιχειρηματίες του δήμου, έχοντας τη δική του πρόταση».

Ακόμα γίνεται λόγος για την ανάγκη έναρξης προσπάθειας «ώστε η Μεσσήνη, η Μεσσηνία και η Περιφέρεια Πελοποννήσου να μην παραμείνει απλά σημείο γνωστό, αλλά να γίνει τόπος επισκεψιμότητας». 

Η παρουσία του Δήμου Μεσσήνης, συνεχίζει η ανακοίνωση, «εντάσσεται στον γενικότερο στρατηγικό σχεδιασμό για τη βελτίωση της τουριστικής περιόδου, μέσω της ανάπτυξης εναλλακτικών μορφών τουρισμού αθλητικού, περιπατητικού, περιβαλλοντικού, πολιτιστικού, θρησκευτικού, αγροτουρισμού, οι οποίες θα προσελκύσουν στη Μεσσήνη επισκέπτες οι οποίοι ταξιδεύουν 365 μέρες το χρόνο και μπορούν να συμβάλουν στην αειφόρο ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος».

Οπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση, ο δήμαρχος Μεσσήνης «με την ολοήμερη παρουσία του στην έκθεση δεν άφησε καμία ευκαιρία να πάει χαμένη, αφού παρακολούθησε παρουσιάσεις δήμων, περιφερειών, κρατών από όλον τον κόσμο, ενώ είχε την ευκαιρία να συναντηθεί, να συνομιλήσει, να πάρει ιδέες και προτάσεις από άλλους εκπροσώπους δήμων, περιφερειών και κρατών».

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου Μεσσήνης, ο Γ. Τσώνης συνάντησε εκπροσώπους διαφόρων χωρών, όπως της  Κροατίας και της Σλοβενίας, παράγοντες από τις Αζόρες της Πορτογαλίας και την πόλη Κιρπουχελ της Αυστρίας, κι ακόμα αντιπροσωπεία του Δήμου Ντίσελντορφ, στην οποία συμμετείχαν δημοτικοί σύμβουλοι με ελληνική καταγωγή. Επίσης είχε συναντήσεις με εκπροσώπους από τις περιφέρειες της Ελλάδας, καθώς και αυτοδιοικητικούς παράγοντες από τη χώρα μας.