Τρίτη, 03 Οκτωβρίου 2017 15:46

150.000 ευρώ στη ΔΕΥΑ Μεσσήνης για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας

Γράφτηκε από τον

Πίστωση 150.000 ευρώ στη ΔΕΥΑ Μεσσήνης διέθεσε χθες το υπουργείο Εσωτερικών, ανταποκρινόμενο σε σχετικό αίτημα που η δημοτική επιχείρηση είχε θέσει στις 25 του περασμένου Σεπτεμβρίου.

Τα χρήματα αυτά, σύμφωνα με την απόφαση που υπογράφει ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, θα είναι για δύο χρόνια στη διάθεση της ΔΕΥΑΜ για την εκτέλεση έργων εκ μέρους της, που ως στόχο θα έχουν την αντιμετώπιση της λειψυδρίας, φαινομένου που υποχρέωσε τη δημοτική επιχείρηση να εκδώσει, στα τέλη του περασμένου μήνα, ανακοίνωση καλώντας τους δημότες να κάνουν οικονομία στο νερό.

Αφορμή για την ανακοίνωση της δημοτικής επιχείρησης έδωσε η σημαντική υποβάθμιση στις πηγές του Αγίου Παύλου, από τις οποίες υδροδοτείται η έδρα του δήμου, καθώς η ΔΕΥΑΜ διαπίστωνε ότι “ο υδροφόρος ορίζοντας είναι πολύ χαμηλά, με αποτέλεσμα οι γεωτρήσεις και οι πηγές υδροδότησης να έχουν αρχίσει να στερεύουν”. Μάλιστα, προειδοποιούσε πως αν δεν συμμορφωθούν οι κάτοικοι με την έκκλησή της για οικονομία στο νερό, τότε “θα αναγκαστεί να προβεί σε τμηματικές διακοπές νερού και να επιβάλει αυστηρά πρόστιμα”.

Β.Γ.Μ.