Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου 2017 20:42

Αναπτυξιακό συνέδριο στην Αρχαία Ολυμπία για την Πελοπόννησο και τα Ιόνια Νησιά

Γράφτηκε από την
Αναπτυξιακό συνέδριο στην Αρχαία Ολυμπία για την Πελοπόννησο και τα Ιόνια Νησιά

Συνεδριακή εκδήλωση με αναπτυξιακό περιεχόμενο για την Πελοπόννησο και τα Ιόνια Νησιά θα διοργανώσουν την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου και ώρα 17:00 το απόγευμα στο συνεδριακό και εκθεσιακό κέντρο Αρχαίας Ολυμπίας, το Επιμελητήριο Ηλείας και Οργανισμός Έρευνας και Ανάλυσης διαΝΕΟσις, όπως ανακοίνωσαν κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου που έδωσαν σήμερα στον Πύργο, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας Κωνσταντίνος Νικολούτσος και ο γενικός διευθυντής του Οργανισμού, Διονύσης Νικολάου.

Αναφερόμενος ο Κωνσταντίνος Νικολούτσος στα πλεονεκτήματα της Ηλείας, τόνισε ότι «ο νομός μας και η ευρύτερη περιοχή διαθέτουν έναν μεγάλο αριθμό ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων, τα οποία σε μεγάλο βαθμό παραμένουν αναξιοποίητα», εξηγώντας ότι «το φυσικό περιβάλλον, αλλά και η γεωγραφική μας θέση, μάς δίνουν απλόχερα ευκαιρίες ανάπτυξης».

Όσον αφορά στην συνέργεια με τη διαΝΕΟσις και την οργάνωση της κοινής εκδήλωσης, είπε ότι «θα συμβάλει στην ενίσχυση του διαλόγου, θα φωτίσει πτυχές και θα αναδείξει λύσεις στα σημαντικά εμπόδια ανάπτυξης του τόπου μας».

Από την πλευρά του, ο Διονύσης Νικολάου ανέφερε σχετικά με την εκδήλωση, ότι «στόχος μας είναι να προβληματίσουμε και να συμβάλλουμε στην αναβάθμιση του κοινωνικού διαλόγου, αναδεικνύοντας και χτίζοντας επάνω στα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της χώρας και της ευρύτερης περιοχής της Πελοποννήσου και των Ιονίων Νήσων με έμφαση στους τομείς του τουρισμού, της πολιτιστικής κληρονομιάς και της πρωτογενούς παραγωγής».

Αναφερόμενος ειδικά στον πρωτογενή τομέα, ο Διονύσης Νικολάου σημείωσε ότι «ο μοναδικός συνδυασμός κλίματος και φυσικού πλούτου που διαθέτει η χώρα μας, η δυνατότητα να κτισθούν «brands» στηριγμένα στην ιστορία και στον πολιτισμό μας, η προοπτική να υπάρξει μεταποίηση, ποιοτική τυποποίηση και εξαγωγικός προσανατολισμός, η δυνατότητα συνδυασμού του πρωτογενούς τομέα με τον τουρισμό είναι παράγοντες που μπορούν να τον αναδείξουν ως αναπτυξιακό κλειδί της χώρας».

Σχετικά με την εκδήλωση, κεντρικός ομιλητής θα είναι ο πρόεδρος της «Lyktos Group» Μιχάλης Σάλλας, ο οποίος, όπως ανακοινώθηκε κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου, «αναμένεται να αναφερθεί στη στρατηγική εξόδου της χώρας από την κρίση και στις απαραίτητες προϋποθέσεις για βιώσιμη ανάπτυξη στη μεταμνημονιακή εποχή».

Στη συνέχεια, ακαδημαϊκοί - ερευνητές θα παρουσιάσουν αποτελέσματα ερευνών της διαΝΕΟσις, που αφορούν σε κρίσιμους τομείς της οικονομίας.

Συγκεκριμένα, ο Καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Πάνος Τσακλόγλου θα παρουσιάσει «το νέο παραγωγικό μοντέλο που χρειάζεται η ελληνική οικονομία», ο αναπληρωτής Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου Θάνος Πάλλης θα παρουσιάσει «μία αποτελεσματική στρατηγική ανάπτυξης των λιμένων στην Ελλάδα», ο επίκουρος καθηγητής του ΕΚΠΑ Κωνσταντίνος Τριάντης θα αναφερθεί στις προστατευόμενες περιοχές Natura, ενώ ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Δημήτρης Οικονόμου θα παρουσιάσει τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην ελληνική οικονομία.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα προβληθούν τρία σχήματα συνεργατικότητας από εκπροσώπους του αγροτικού γαλακτοκομικού συνεταιρισμού Καλαβρύτων, του αγροτικού συνεταιρισμού Πήγασος - 7Grapes και του αγροτικού συνεταιρισμού Ομάδα Παραγωγών Κάμπου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER