Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου 2017 20:12

Παράταση στη διαχείριση σκουπιδιών στη Μαραθόλακκα (βίντεο)

Παράταση στη διαχείριση σκουπιδιών στη Μαραθόλακκα (βίντεο)

Τη συνέχιση για 1,5 μήνα ακόμα της προσωρινής διαχείρισης σκουπιδιών στη Μαραθόλακκα από τον προηγούμενο ανάδοχο, την εταιρεία Ecowaste, με 212.000 ευρώ μέχρι να αναλάβει η ΗΛΕΚΤΩΡ, ενέκρινε χθες η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας.

Ο αρμόδιος για την καθαριότητα αντιδήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος παρατήρησε ότι δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί ο προσυμβατικός έλεγχος από το Ελεγκτικό Συνέδριο για την ανάληψη της διαχείρισης από την ΗΛΕΚΤΩΡ, τον ανάδοχο του τελευταίου διεθνούς διαγωνισμού του δήμου για την προσωρινή διαχείριση. Ενημέρωσε ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο, αρχικά, είχε στείλει ερωτήσεις που απαντήθηκαν από το δήμο, τη Διεύθυνση Διαχείρισης Απορριμμάτων και χθες έστειλε μια ακόμα ερώτηση που απαντήθηκε και αυτή. 

Ο κ. Βασιλόπουλος εκτίμησε ότι αυτή πρέπει να είναι η τελευταία παράταση της σύμβασης με τον προηγούμενο ανάδοχο και πως μέσα στο πρώτο 10ήμερο του Νοεμβρίου θα έχουν ολοκληρωθεί τα διαδικαστικά και η ΗΛΕΚΤΩΡ θα αναλάβει την προσωρινή διαχείριση.

Να υπενθυμίσουμε ότι όπως προβλέπεται, η λειτουργία της προσωρινής διαχείρισης θα διακοπεί αυτόματα χωρίς περαιτέρω επιβάρυνση του δήμου, με την έναρξη της ολοκληρωμένης διαχείρισης με ΣΔΙΤ, σε επίπεδο Περιφέρειας.

Να αναφέρουμε, επίσης, ότι ο Δήμος Καλαμάτας έχει πλέον δικά του μηχανήματα στη Μαραθόλακκα, ένα δεματοποιητή με τυλικτικό μηχάνημα, ειδικό κλαρκ και πλυντικό μηχάνημα, ενώ έχει παραγγείλει κόμπακτ για τα στραγγίδια.

 

Γ.Σ.