ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΟΠΙΚΑ

Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2017 16:52

«Προοπτικές του αγροτικού τομέα στη Μεσσηνία 2017»

Γράφτηκε από την
«Προοπτικές του αγροτικού τομέα στη Μεσσηνία 2017»

 

“Προοπτικές του αγροτικού τομέα στη Μεσσηνία 2017” είναι το θέμα της εκδήλωσης που διοργανώνει στην Καλαμάτα, τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου, το Ιδρυμα “Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου”.

Οι εργασίες της εκδήλωσης, που θα φιλοξενηθούν στο ξενοδοχείο “Horizon Blu”, θα αρχίσουν στις 5 το απόγευμα και στο πλαίσιό τους θα παρουσιαστούν, αφ’ ενός τα αποτελέσματα των δράσεων και μελετών που υλοποιήθηκαν φέτος -με στόχο να καταστεί η Μεσσηνία πρότυπο αειφόρου αγροτικής ανάπτυξης-, και αφ’ ετέρου επίκαιρα θέματα που αφορούν στην αγροτική ανάπτυξη του νομού μας.

Συγκεκριμένα, όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, στη διάρκεια της εκδήλωσης -συντονιστής της οποίας θα είναι ο δημοσιογράφος Κώστας Τσαούσης- θα παρουσιαστούν συμπεράσματα και στοιχεία από τη μέχρι τώρα εξέλιξη της μελέτης για τα σπάνια φαρμακευτικά είδη που φύονται στον Ταΰγετο από τον δρα Αναστάσιο Δάρρα, επίκουρο καθηγητή του ΤΕΙ Πελοποννήσου. Ο τ. πρύτανης του ίδιου ΤΕΙ Δημήτρης Βελισσαρίου θα αναλύσει θέματα που αφορούν τις προοπτικές του αγροτικού τομέα στη Μεσσηνία. Στη συνέχεια ο Σωτήρης Λυμπερόπουλος, συνιδιοκτήτης της εταιρίας “ΡΑΔΙΚΙ”, θα αναφερθεί στη σύσταση και εξέλιξή της από την αρχή έως σήμερα. Ο Δημήτρης Τσουκαλάς, πρώην πρόεδρος της κοινότητας Ανάβρας στη Μαγνησία (με την ιδιότητα του προέδρου της Εθελοντικής Οργάνωσης ΑΝΑΒΡΑ-ΖΩ) θα περιγράψει πώς ένα μέρος σαν την Ανάβρα, θα μπορούσε να αποτελέσει παράδειγμα και για άλλες περιοχές της Ελλάδας καθώς και πώς η τοπική αυτοδιοίκηση μπορεί να συμβάλλει στην αγροτική ανάπτυξη μιας περιοχής. Τέλος, ο Ντίνος Στεργίδης, πρόεδρος του διεθνή διαγωνισμού ελαιολάδου “Athena”, θα αναφερθεί στη σημασία των διαγωνισμών δίνοντας στοιχεία για τον τελευταίο που πραγματοποιήθηκε στη Μεσσηνία.


NEWSLETTER