Τρίτη, 07 Φεβρουαρίου 2012 18:06

Το Navarino Environmental Observatory (ΝEO) σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου συνεχίζουν και φέτος τη σειρά διαλέξεων «NEO Lecture Series»»

Γράφτηκε από την


Στο πλαίσιο των ενημερωτικών του δράσεων και σε συνεργασία με το Εργαστήριο Αρχαιομετρίας του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών της Πανεπιστημιακής Σχολής Καλαμάτας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, το Navarino Environmental Observatory (ΝΕΟ) συνεχίζει τη σειρά διαλέξεων «NEO Lecture Series» και το 2012.
Το Navarino Environmental Observatory (ΝEO), προϊόν της συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου της Στοκχόλμης, της Ακαδημίας Αθηνών και της ΤΕΜΕΣ Α.Ε., του φορέα ανάπτυξης της Costa Navarino, είναι αφιερωμένο στην μελέτη του φυσικού περιβάλλοντος της Μεσογείου με έμφαση στις κλιματικές  αλλαγές και στην επίδρασή τους στο φυσικό περιβάλλον και στις δραστηριότητες των κατοίκων της.
Πέραν από την έρευνα, οι δραστηριότητες του ΝΕΟ στοχεύουν εξίσου στην ευαισθητοποίηση, στην ενημέρωση και στην επιμόρφωση σε θέματα περιβάλλοντος. Επιπλέον, οι δράσεις του αποσκοπούν στην επισήμανση προς την πολιτεία, τον επιχειρηματικό κόσμο και ολόκληρη την κοινωνία της μοναδικότητας του φυσικού περιβάλλοντος και της αναγκαιότητας για την προστασία του.

Η σειρά διαλέξεων «ΝΕΟ Lecture Series 2012» θα πραγματοποιούνται στο αμφιθέατρο της Σχολής στην Καλαμάτα, η γλώσσα παρουσίασης θα είναι η αγγλική και η προσέλευση θα είναι ελεύθερη για το κοινό.
Η πρώτη διάλεξη θα πραγματοποιηθεί την 1η Φεβρουαρίου, στις 18:00 από την Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου της Στοκχόλμης κα Σάρα Κάουζινς με τίτλο «Επίδραση των τοπογραφικών μοτίβων στη βιοποικιλότητα» σχετικά με την επίδραση της μορφολογίας του τοπίου στη βιοποικιλότητα.
Η δεύτερη διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στις 8 Φεβρουαρίου, στις 18:00 από τον Καθηγητή του Πανεπιστημίου της Στοκχόλμης κο Άλασντάιρ Σκέλτον με τίτλο  «Πώς η ορογένεση μεταβάλλει το κλίμα της Γης» σχετικά με την επίδραση των διεργασιών ορογέννεσης στο κλίμα, ενώ το περαιτέρω πρόγραμμα των διαλέξεων θα ανακοινωθεί στο προσεχές διάστημα.
Επισυνάπτεται η αφίσα της εκδήλωσης.




Για περισσότερες πληροφορίες:

Νίκος Καλυβίτης
Station Manager
Navarino Environmental Observatory (NEO)
Navarino Dunes
Costa Navarino
24001 Μεσσηνία
tel: 27230 90991
e-mail: nikos.kalivitis@natgeo.su.se

Νίκος Ζαχαριάς
Εργαστήριο Αρχαιομετρίας
Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών
Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου
24100 Καλαμάτα
tel: 27210 65130
e-mail: zacharias@uop.gr