Σάββατο, 19 Ιανουαρίου 2019 18:40

Με δάνειο ο δρόμος Ανω Αρφαρά – Πελεκητό και το γήπεδο Αμφειας

Γράφτηκε από την

Ο δρόμος Ανω Αρφαρά - Πελεκητό και ο τάπητας στο γήπεδο της Αμφειας πρόκειται να γίνουν από το δάνειο του Δήμου Καλαμάτας, με χρήματα από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Συγκεκριμένα, το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε προχθές το βράδυ ότι με την γ’ δόση του δανείου χρηματοδοτούνται: Η ασφαλτόστρωση τμήματος οδού Ανω Αρφαρά - Πελεκητό, προϋπολογισμού 200.000 ευρώ. Και η τοποθέτηση πλαστικού τάπητα και λοιπές εργασίες στο γήπεδο ποδοσφαίρου Τ.Κ. Αμφειας, προϋπολογισμού 200.00 ευρώ.

Τα έργα αυτά εντάσσονται αντί του έργου επισκευής και ενεργειακής αναβάθμισης κτηριακών εγκαταστάσεων του ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας, προϋπολογισμού 400.000 ευρώ, καθώς αυτό θα προταθεί για χρηματοδότηση στο πρόγραμμα “Φιλόδημος”.

Με την γ’ δόση του δανείου χρηματοδοτούνται 6 έργα συνολικού προϋπολογισμού 1.870.000 ευρώ.

Τα άλλα 4 είναι: Η κατασκευή αποδυτηρίων και η διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου στο γήπεδο “Παλιάμπελα”, καθώς και η προμήθεια και τοποθέτηση μεταλλικής κερκίδας στο γήπεδο Δυτικής Παραλίας (Σφαγείων), προϋπολογισμού 300.000 ευρώ. Η ολοκλήρωση και ο φωτισμός ποδοσφαιρικών γηπέδων στο Ασπρόχωμα (Απόλλωνα και δημοτικού), προϋπολογισμού 470.000 ευρώ. Η ολοκλήρωση του γηπέδου της Θουρίας και η βελτίωση της οδού πρόσβασης, προϋπολογισμού 300.000 ευρώ. Η διαμόρφωση χώρου στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας για τη στέγαση της Σχολής Χορού, προϋπολογισμού 400.000 ευρώ.