Τρίτη, 15 Μαϊος 2012 06:39

Επειδή καθυστερούν οι δίκες για τις απολλοτριώσεις του νέου δρόμου: Εχουν πάρει μόνο τα χρήματα της επίταξης

Επειδή καθυστερούν οι δίκες για τις απολλοτριώσεις του νέου δρόμου: Εχουν πάρει μόνο τα χρήματα της επίταξης

Με εξαίρεση τις περιοχές των πρώην Δήμων Οιχαλίας και Μελιγαλά, οι ιδιοκτήτες των οποίων τα ακίνητα απαλλοτριώθηκαν για την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου, έχουν πάρει ακόμα μόνο τα χρήματα της επίταξης και όχι το ποσό της αποζημίωσης για τις απαλλοτριώσεις. Και αυτό γιατί, είτε εκκρεμούν οι αποφάσεις του Εφετείου είτε κυρίως δεν έχουν γίνει ακόμα οι δίκες στο Εφετείο. Και χωρίς απόφαση Εφετείου δεν μπορούν να πληρωθούν.
Σύμφωνα με ενημέρωση από δικηγόρο της Καλαμάτας, που έχει πελάτες ιδιοκτήτες και παρακολουθεί τις υποθέσεις:
- Στις 7 Μαΐου, μια μέρα μετά τις εκλογές, ματαιώθηκε, λόγω των εκλογών η δίκη για τις απαλλοτριώσεις στην αρχή Σπερχογείας, στο τέλος Θουρίας και στον αναδασμό Μικρομάνης έως το δρόμο Ασπροχώματος - Μεσσήνης (αμέσως μετά το βενζινάδικο). Πρέπει να υπάρξει συνεννόηση των δικηγόρων με το Δημόσιο για να οριστεί κοινή δικάσιμος.
- Στις 6 Φεβρουαρίου έγινε το Εφετείο για πρώην Δήμους Αρφαρών, Αριος και Θουρίας (μέχρι και το μεγαλύτερο μέρος της έδρας). Η απόφαση καθυστερεί, αναμένεται μέσα στο καλοκαίρι και ίσως και αργότερα, καθώς είναι πάρα πολλές οι ιδιοκτησίες. Εδώ οι ιδιοκτήτες ζητούν άρση της αυτοαποζημίωσης.
- Στις 15 Οκτωβρίου έχει προσδιοριστεί η δίκη για το τμήμα του περιφερειακού της Καλαμάτας από τέλος των Λεΐκων έως το τέρμα του έργου στη Λακωνικής.
- Στις 5 Νοεμβρίου έχει προσδιοριστεί η δίκη από την αρχή του περιφερειακού, για το μεγαλύτερο μέρος της Σπερχογείας, τον Αντικάλαμο, το Καλάμι, το Ασπρόχωμα μέχρι και τα Λέικα.
Για όλες τις περιπτώσεις και για τις απαλλοτριώσεις και για τις επιτάξεις, για ποσά πάνω από 1.500 ευρώ, για να πάρει τα χρήματά του ο δικαιούχος, πρέπει να κάνει αναγνώριση του τίτλου ιδιοκτησίας με δικαστική απόφαση. Απόφαση που πρέπει να στείλει στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
Γ.Σ.