Τρίτη, 22 Μαϊος 2012 05:51

Από ανικανότητα δημάρχων και νομαρχών: Σωρεία έργων εκτός ΠΔΕ στην Πελοπόννησο

Γράφτηκε από την
Από ανικανότητα δημάρχων και νομαρχών: Σωρεία έργων εκτός ΠΔΕ στην Πελοπόννησο

Εκατοντάδες έργα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου απεντάχθηκαν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, πολλά με ευθύνη των "καποδιστριακών" δημάρχων και των νομαρχών. Και αυτό γιατί είτε δεν ξεκίνησαν ποτέ είτε ξεκίνησαν και σταμάτησαν για διάφορους λόγους. Ειδικότερα, τα 397 από αυτά ήταν έργα δήμων και νομαρχιών της Πελοποννήσου. Αυτό αναφέρεται σε ανάρτηση στο aftodioikisi.gr, στην οποία παρατίθεται και ο κατάλογος των έργων.
Πρόκειται επί της ουσίας για έργα τα οποία εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων πριν από το 2010. Στον μακρύ κατάλογο των απενταγμένων περιλαμβάνονται μια σειρά έργα που αφορούν το Δήμο Καλαμάτας. Μεταξύ αυτών, το νέο σκοπευτήριο, το κλειστό γυμναστήριο στην Αγ. Τριάδα, η αναβάθμιση του κολυμβητηρίου, ανακατασκευές στο Δημοτικό Στάδιο, επισκευή διατηρητέου κτηρίου για τη στέγαση της Δημόσιας Βιβλιοθήκης, αλλά και ο Εξυπνος Οικισμός.
Υπάρχουν ακόμη έργα που είχαν ενταχθεί από τις υπηρεσίες υπουργείων -όπως η μελέτη και στερέωση των πρανών του Κάστρου Καλαμάτας, η Κινητή Ψυχιατρική Μονάδα- και πολλά έργα του ΤΕΙ, μεταξύ των οποίων η αγορά αγροκτήματος και οι προηγμένες τηλεματικές υπηρεσίες.
Στη λίστα των απενταγμένων περιλαμβάνονται επίσης έργα δήμων και κοινοτήτων του νομού, όπως η κατασκευή ευρυζωνικών δικτύων σε ορισμένους από αυτούς.
Πρέπει να σημειωθεί ότι πρόκειται συνολικά για 5.500 έργα σε όλη την Ελλάδα, και οι δήμοι θα πρέπει να ψάξουν ποια από αυτά είναι δικής τους αρμοδιότητας για να μην περιμένουν… χρηματοδότηση. Γενικότερα τα έργα που απεντάχθηκαν αφορούσαν: Δημιουργία μονάδων προγράμματος "Βοήθεια στο σπίτι", σχεδιασμό για τα σκουπίδια, έργα αποχέτευσης, βιολογικούς καθαρισμούς, αναπλάσεις χωματερών και παραλιών, αντιπλημμυρικά έργα, βελτιώσεις στο οδικό δίκτυο, επεκτάσεις λιμένων, αγκυροβόλια, κατασκευές κτηρίων κ.ά.


NEWSLETTER