Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2012 04:51

Εδωσαν ανάσα στην αγορά της Μεσσηνίας 2.000 τουρίστες από 3 κρουαζιερόπλοια

Γράφτηκε από την
Εδωσαν ανάσα στην αγορά της Μεσσηνίας 2.000 τουρίστες από 3 κρουαζιερόπλοια

Πάνω από 2.000 τουρίστες ήρθαν χθες στην Καλαμάτα με τα 3 κρουαζιερόπλοια που έδεσαν στο λιμάνι. Οι περισσότεροι περιηγήθηκαν στην πόλη, ενώ ένας σημαντικός αριθμός επιβατών -με 15 πούλμαν συνολικά- επισκέφθηκε το Βουλκάνο και θρησκευτικούς προορισμούς στην Καλαμάτα. Επίσης πραγματοποιήθηκαν εκδρομές στην Αρχαία Μεσσήνη και τα Ανάκτορα του Νέστορα.
Ο ναυτιλιακός πράκτορας Ανδρέας Ζερβάκης μιλώντας στην "Ε" έκανε λόγο για "ένα πείραμα που πέτυχε", αναφερόμενος στην ταυτόχρονη εξυπηρέτηση 3 κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι της Καλαμάτας. Τα πλοία έδεσαν από σύμπτωση την ίδια μέρα και σχεδόν τις ίδιες ώρες στο λιμάνι, χωρίς να δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα. Σε αυτό, σύμφωνα με τον κ. Ζερβάκη, βοήθησαν οι συνθήκες, ο πλοηγός, η εμπειρία των καπετάνιων αλλά και το προσωπικό του Λιμεναρχείου που συνέβαλε καθοριστικά στην ομαλή εξυπηρέτηση στο λιμάνι και στη ρύθμιση της κυκλοφορίας των οχημάτων λόγω της διέλευσης των πούλμαν.
"Είναι πολύ δύσκολο να συμπέσουν 3 κρουαζιερόπλοια, σχεδόν παράλληλες ώρες. Εύχομαι να τα ξαναδούμε" σχολίασε ο κ. Ζερβάκης, συμπληρώνοντας πως το λιμάνι μας μπορεί να εξυπηρετήσει χωρίς πρόβλημα κρουαζιερόπλοια μεσαίου μεγέθους.
Χθες έδεσαν στην Καλαμάτα το μικρό κρουαζιερόπλοιο "Καλλιστώ" και τα δύο μεγάλα "Thomson Celebration" και "Orient Queen".
Το "Καλλιστώ", με 30 επιβάτες Αμερικανούς στην πλειοψηφία τους και 15 άτομα πλήρωμα, κατέπλευσε χθες τα ξημερώματα προερχόμενο από Πύλο, με επόμενο προορισμό το Ναύπλιο.
Το "Thomson Celebration" έδεσε χθες το πρωί στο λιμάνι της Καλαμάτας, με 1.219 επιβάτες, Αγγλους στην πλειοψηφία τους και 516 άτομα πλήρωμα, προερχόμενο από τα παράλια της Μικράς Ασίας με επόμενο προορισμό τον Πειραιά. Οι περισσότεροι επιβάτες του περιηγήθηκαν στην Καλαμάτα, ενώ έκαναν και εκδρομές (ένα πούλμαν πήγε στα Ανάκτορα του Νέστορα και δύο στην Αρχαία Μεσσήνη). Τους επιβάτες του "Thomson Celebration" υποδέχτηκε αντιπροσωπεία του Δήμου Καλαμάτας με επικεφαλής την αντιπρόεδρο της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής του δήμου, Πόλα Κούλη. Στους επισκέπτες προσφέρθηκαν παστέλια, χάρτες της Καλαμάτας και έντυπα για το Αρχαιολογικό Μουσείο.
Το "Orient Queen" με 779 Κύπριους επιβάτες και 307 άτομα πλήρωμα κατέπλευσε στην Καλαμάτα πριν το μεσημέρι προερχόμενο από Ρόδο και με επόμενο προορισμό το Κατάκολο. Το ταξίδι του ξεκίνησε από τη Λεμεσό, και μετά το Κατάκολο το πλοίο θα συνεχίσει για Κατάνια. Επιστρέφοντας στην Κύπρο θα πιάσει στην Πύλο και το Ηράκλειο.
Η πλειοψηφία των επιβατών του επιβιβάστηκε σε 12 πούλμαν, με στόχο την περιήγηση σε θρησκευτικούς κυρίως προορισμούς. Η διαδρομή που ακολούθησαν περιλάμβανε τον ναό της Υπαπαντής, τους Αγίους Αποστόλους, το Πολεμικό Μουσείο αλλά και το Βουλκάνο. Η ξενάγηση έγινε από φοιτητές και εκπαιδευτικούς της Σχολής Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
Να σημειώσουμε ότι το "Thomson Celebration" αναμένεται να δέσει πάλι στην Καλαμάτα στις 4 και στις 18 Ιουλίου, και το "Orient Queen" την 1η Σεπτεμβρίου.

Κ.Δ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER