Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2012 09:30

Περιμένουν μια μικρή ανάκαμψη στις εκπτώσεις οι έμποροι στην Τριφυλία

Γράφτηκε από τον
Περιμένουν μια μικρή ανάκαμψη στις εκπτώσεις οι έμποροι στην Τριφυλία

Με την εμπορική κίνηση καθηλωμένη και τους καταναλωτές να περιορίζουν τις αγορές τους μόνο στα είδη πρώτης ανάγκης, ο εμπορικός κόσμος της Τριφυλίας περιμένει μια μικρή έστω ανάκαμψη της αγοράς και τόνωση της κίνησης με τις εκπτώσεις. Οι εκπτώσεις αναμένεται να κινηθούν σε υψηλά επίπεδα για το συμφέρον των καταναλωτών, οι οποίοι δείχνουν να τις περιμένουν.
Πάντως η κατάσταση στον εμπορικό κόσμο δείχνει να είναι απελπιστική όπως μας λένε και οι ίδιοι οι έμποροι, αφού παρά την καλοκαιρινή περίοδο η κίνηση δεν ήταν η αναμενόμενη καθώς ο κόσμος δεν έχει χρήματα. Από την πλευρά τους οι έμποροι προσπαθούν να κάνουν ό,τι καλύτερο ώστε να προσφέρουν τα προϊόντα στους καταναλωτές στην καλύτερη τιμή και ευελπιστούν με το πρώτο κύμα αδειών, την αύξηση του κόσμου και την έναρξη των εκπτώσεων, να δουν την αγορά να ζωηρεύει.


Μιλώντας με τους προέδρους των εμπορικών συλλόγων της περιοχής, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Φιλιατρών Νίκος Φάμπας επισήμανε: "Δε νομίζω ότι ο κόσμος θα δώσει και μεγάλη έμφαση στην λέξη έκπτωση, καθώς οι τσέπες που έχουμε είναι όλες άδειες, οπότε μπορεί να λειτουργήσει κάπως τονωτικά αλλά με πολλή - πολλή σύνεση. Οι πελάτες επιζητούν πάντα την έκπτωση, ακόμη και σε προϊόντα που ήδη είναι σε έκπτωση. Πιστεύω πάντως ότι θα διευκολύνουν τον κόσμο στις αγορές και είναι κάτι που το περιμένουν. Φυσικά το κάθε κατάστημα έχει το δικαίωμα να βάλει την έκπτωση που θέλει και από τις πρώτες ενδείξεις που έχουμε είναι ότι στα είδη ένδυσης οι εκπτώσεις θα είναι πολύ μεγάλες, καθώς σε αυτά ο τζίρος έχει πέσει πολύ λόγω και των κινέζικων, τα οποία δεν ξέρουμε αν είναι και όλα νόμιμα. Η αγορά περιμένει να υπάρξει κάποια κίνηση, καθώς μέχρι τώρα η καλοκαιρινή περίοδος μας έχει φέρει σε ένα στάδιο πριν μπούμε στην εντατική. Περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει και τώρα καθώς οι επαγγελματίες έχουν να πληρώσουν ένα σωρό υποχρεώσεις και φορολογίες».
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Γαργαλιάνων Φώτης Παναγιωτακόπουλος τόνισε: "Από τις 16 του μήνα αρχίζουν οι εκπτώσεις και πιστεύουμε ότι ο κόσμος θα ανταποκριθεί σε αυτές, καθώς όλα τα μαγαζιά θα προσπαθήσουμε για τις όσο το δυνατόν καλύτερες τιμές και να εξυπηρετήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους πελάτες μας. Το εύρος των εκπτώσεων με βάση τα στοιχεία που υπάρχουν θα ξεκινά από 30% και θα ξεπερνά το 50%. Μέχρι τώρα η καλοκαιρινή περίοδος δεν έχει ξεκινήσει θετικά, είναι πολύ συγκρατημένος ο κόσμος, αν και το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου ήταν δεκαήμερο προσφορών για κάποια καταστήματα. Παρόλα αυτά η κίνηση δεν ήταν η αναμενόμενη. Ο κόσμος ρωτάει για τις εκπτώσεις και τις περιμένει, ενώ ο κάθε καταστηματάρχης εντός του καταστήματος μπορεί να κάνει ακόμη καλύτερες τιμές. Πρέπει να επισημάνουμε όμως ότι πάντα την περίοδο πριν τις εκπτώσεις υπήρχε μια διστακτικότητα καθώς όλοι περιμένουν την μέρα των εκπτώσεων».
Τέλος ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος μας είπε: «Η κίνηση σαν καλοκαίρι είναι ακόμη υποτονική, αυτό το βλέπουμε και στις παραλίες αν και δείχνει να έχει κατέβει κόσμος. Στα μαγαζιά ο κόσμος περνάει, βλέπει, συγκρίνει τις τιμές καθώς ήδη τα καταστήματα έχουν ξεκινήσει και κάνουν προσφορές. Από την στιγμή όμως που τα χρήματα συνεχώς λιγοστεύουν στο πορτοφόλι ο κόσμος περνά, κοιτάζει τις βιτρίνες, αλλά πολύ δειλά θα μπει να ψωνίσει κάτι. Η αγορά όπως δείχνει έχει επικεντρωθεί στα μανάβικα και τα μπακάλικα, στα είδη πρώτης ανάγκης, που ακόμη και εκεί ακούς παράπονα για υποτονική κίνηση. Με τις εκπτώσεις περιμένουμε κάποια τόνωση της αγοράς και αλίμονο αν δεν έχουμε κάποια αλλαγή του κλίματος. Πιστεύω  ότι και από ψυχολογικής πλευράς ο κόσμος θα μπει στα μαγαζιά να δει την προσφορά του κάθε καταστήματος και ανάλογα με την δυνατότητά του θα πράξει. Οι εκπτώσεις θα είναι μεγάλες όπως βλέπω από τους συναδέλφους. Φυσικά περιμένουμε από αυτό το Σαββατοκύριακο και το πρώτο κύμα αδειούχων ώστε να υπάρξει κάποια κίνηση στην αγορά. Εμείς προσπαθούμε πάντα για το καλύτερο και κακώς μας λένε ότι είμαστε ακριβή πόλη, οι τιμές είναι οι ίδιες με άλλες αγορές. Μεγάλη ζημιά όμως μας έχουν κάνει και τα παζάρια όπως και οι πλανόδιοι πωλητές που έχουν κατώτερης ποιότητας προϊόντα. Και επιτέλους ας δοθεί ο κεντρικός οδικός άξονας της Τσακώνας και ας δούνε και το οδικό δίκτυο της περιοχής για να βελτιωθεί η πρόσβαση προς την πόλη μας, όπως φυσικά και το λιμάνι που έχει να προσφέρει πολλά».


NEWSLETTER