Πέμπτη, 04 Οκτωβρίου 2012 04:50

Προς επανεξέταση της μίσθωσης: "Ψάχνονται" για τη μαρίνα στο Δήμο Καλαμάτας

Προς επανεξέταση της μίσθωσης: "Ψάχνονται" για τη μαρίνα στο Δήμο Καλαμάτας

Την επανεξέταση της μίσθωσης της μαρίνας διερευνά ο Δήμος Καλαμάτας, σύμφωνα με χθεσινές δηλώσεις του δημάρχου Παναγιώτη Νίκα, αλλά και του προέδρου της "Διοκλής" Δημήτρη Δημόπουλου.

Ειδικότερα, όπως γνωστοποίησε ο δήμαρχος, διερευνάται το καθεστώς που διέπει τη λειτουργία της μαρίνας, η τήρηση ή όχι των όρων του συμφωνητικού και κυρίως η δυνατότητα μεταβίβασης των μετοχών από τον κύριο μέτοχο - κάτι στο οποίο ο δήμος, τόνισε ο Π. Νίκας, δεν προτίθεται να συναινέσει.

Επιπρόσθετα ο δήμαρχος δήλωσε ότι το ετήσιο μίσθωμα που εισπράττει ο δήμος από την διαχειρίστρια εταιρεία της μαρίνας δεν ξεπερνά τα 70.000 ευρώ, τη στιγμή που -όπως γνωστοποίησε ο Δ. Δημόπουλος- η περίπου ισομεγέθης μαρίνα της Λευκάδας αποδίδει σε ετήσια βάση στον νησιωτικό δήμο περί τα 1,2 εκατομμύρια ευρώ.

Χθες, όπως ανακοίνωσαν οι δύο άνδρες, έγινε σύσκεψη στο Δήμο Καλαμάτας με τη συμμετοχή νομικών και υπηρεσιακών παραγόντων, προκειμένου να διαμορφωθεί ένα αρχικό πλαίσιο για τη διερεύνηση της υπόθεσης.

Η μαρίνα, είπε ο Δ. Δημόπουλος, έχει παραχωρηθεί κατά χρήση στο Δήμο Καλαμάτας από το υπουργείο Οικονομικών για 35 χρόνια, ενώ το 1998 ο δήμος διενήργησε διεθνή πλειοδοτικό διαγωνισμό για τη μίσθωσή της.

«Η σύμβαση του 1998 είναι ανισοβαρής για το Δήμο Καλαμάτας» συνέχισε ο πρόεδρος της «Διοκλής», διευκρινίζοντας ωστόσο ότι δεν γίνεται λόγος για καταγγελία της σύμβασης.

Β.Γ.Μ.