Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2012 04:31

Σε όλα τα υποκαταστήματα της Μεσσηνίας: Διαχειριστικός έλεγχος για τα "φέσια" στην Ενωση

Διαχειριστικό έλεγχο από ορκωτούς ελεγκτές σχετικά με τις πιστώσεις όλων των καταστημάτων της ΕΑΣ Μεσσηνίας, που οδήγησαν στα χρέη και τα "φέσια", αποφάσισε το Δ.Σ. της οργάνωσης.
Στην προχθεσινή συνεδρίαση το Συμβούλιο έκανε δεκτή την παραίτηση του αναπληρωτή γενικού διευθυντή Νίκου Σαρδέλη και όρισε αντικαταστάτη του τη διευθύντρια Οικονομικού Διονυσία Βλαχονικολού, με απόφαση που ελήφθη κατά πλειοψηφία. Ακόμα, το Δ.Σ. ενημερώθηκε για την προοπτική συνεργασίας με τη ΣΚΟΣ και την Παναιγιάλειο, προκειμένου να λειτουργήσει μονάδα επεξεργασίας και τυποποίησης σταφίδας της ΕΑΣ στη Θουρία.
Για το σοβαρό θέμα του διαχειριστικού ελέγχου ο πρόεδρος της Ενωσης Κώστας Κατσούλης επεσήμανε στην "Ε" ότι «ο έλεγχος θα ξεκινήσει από τη Δευτέρα και θα αφορά όλα τα καταστήματα που διαχειρίζονται εφόδια και εμπορεύματα» και σημείωσε: «Να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα και να αποδοθούν ευθύνες. Να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του».
Ο κ. Κατσούλης υπενθύμισε ότι τα συνολικά χρέη προς την Ενωση ξεπερνούν τα 4,5 εκ. ευρώ και παρατήρησε πως όταν εφαρμόστηκε η πιστωτική πολιτική που είχε εγκριθεί από το Δ.Σ., δεν υπήρξε πρόβλημα. Διευκρίνισε ότι αυτό έχει σχέση με παραγωγούς - μέλη της οργάνωσης, που έπαιρναν εφόδια και είχαν συμφωνήσει να πληρώνουν με την παράδοση του προϊόντος τους και με την είσπραξη της επιδότησης ή την επιστροφή ΦΠΑ. Εξήγησε ότι δημιουργείτο πρόβλημα, όταν σεν εισπράττονταν ή δε σφραγίζονταν επιταγές και τις άλλαζαν με καινούργιες ή με γραμμάτια.
Ο πρόεδρος υποστήριξε με κατηγορηματικό τρόπο ότι «καμία εντολή δεν υπάρχει από το Δ.Σ. ή από αιρετό, για τέτοιου είδους πιστωτική εντολή» και ανέφερε πως την ευθύνη σε κάθε κατάστημα την έχει ο διευθυντής.
Ο κ. Κατσούλης μας ενημέρωσε ότι την ερχόμενη Δευτέρα - Τρίτη θα βρίσκονται στη Μεσσηνία εκπρόσωποι της Παναιγιαλείου Ενωσης, ώστε σε συνεργασία και με τη ΣΚΟΣ να λειτουργήσει η μονάδα σταφίδας της ΕΑΣ στη Θουρία. «Στόχος μας είναι να κερδίζουμε και μεις κάτι για τους παραγωγούς. Θα είναι ένα πολύ καλό ξεκίνημα, Είχε δοθεί αγώνας για να λειτουργήσει το εργοστάσιο της σταφίδας», παρατήρησε ο πρόεδρος της Ενωσης.
Γ.Σ.