Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου 2012 09:36

Συνεχίζεται η κινητοποίηση για το πετρέλαιο θέρμανσης

Γράφτηκε από την
Συνεχίζεται η κινητοποίηση για το πετρέλαιο θέρμανσης

 

 

Συνεχίζεται η κινητοποίηση των πρατηριούχων υγρών καυσίμων Μεσσηνίας για την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης. Το Σωματείο των πρατηριούχων ζητεί με ανακοίνωσή του από τα μέλη του να μην αγοράζουν και να μην πωλούν πετρέλαιο θέρμανσης. 

Οπως σημειώνουν: "Η κυβέρνηση επιμένει στη αύξηση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης και κατέθεσε σχετική διάταξη νόμου στη Βουλή. Με τη διάταξη αυτή ο ΕΦΚ αυξάνεται από τα 60 €/1.000 λ. στα 330.  Ζητήσαμε  εφόσον ισχύσει η αύξηση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης να διευρυνθούν τα κριτήρια επιδόματός του. Η μάχη μας συνεχίζεται. Απαιτήσαμε να συναντηθούμε με τον Υπουργό Οικονομικών κ Στουρνάρα για να του θέσουμε το θέμα απαιτώντας να μην αυξηθεί ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης.

Μέχρι να γίνει αυτή η συνάντηση, δεν αγοράζουμε, δεν πουλάμε πετρέλαιο θέρμανσης.

Από τη συνάντηση με τον κ. Μαυραγάνη πληροφορηθήκαμε ότι θα μειωθεί η τιμή του πετρελαίου κίνησης περί τα 11 λεπτά και θα είναι αυξημένο κατά 8 λεπτά περίπου σε σχέση το πετρέλαιο θέρμανσης, λόγω βιοντίζελ.  

Επίσης ανοίξαμε ξανά με ένταση το θέμα των προστίμων του ΗΦΑΙΣΤΟΥ απαιτώντας να αποδεχτεί τις προτάσεις μας για ανώτερο πλαφόν στα πρόστιμα μέχρι 1.500 €  ως 100 στοιχεία και μέχρι 3.000 για πάνω από 100, καθώς και επαναφορά των κυρώσεων στον ΚΒΣ. Με την πίεση που ασκήσαμε φάνηκε ένα «παράθυρο» για να ανοίξει και πάλι η συζήτηση πάνω στις δικές μας προτάσεις, γιατί εξαναγκάζονται εκ των πραγμάτων να παραδεχτούν την παντελή αδικία των προστίμων".


NEWSLETTER