Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2012 06:53

1,39 ευρώ το πετρέλαιο θέρμανσης, καμία παραγγελία στη Μεσσηνία

 1,39 ευρώ το πετρέλαιο θέρμανσης, καμία παραγγελία στη Μεσσηνία



Στο 1,39 ευρώ το λίτρο διαμορφώνεται η μέση τιμή του πετρελαίου θέρμανσης στη Μεσσηνία, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Πρατηριούχων Καυσίμων στο νομό, Γιώργο Καπερώνη. Πάντως χθες κανένα πρατήριο δεν διέθεσε πετρέλαιο, αφού ο κλάδος βρίσκεται σε κινητοποιήσεις αντιδρώντας στην αύξηση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης.
Ο πρόεδρος των Μεσσήνιων βενζινοπωλών σημείωσε ότι πουθενά στο νομό δεν γίνεται διανομή του συγκεκριμένου καύσιμου - ενώ αντίθετα από άλλες χρονιές δεν υπάρχει ενδιαφέρον ούτε από τον κόσμο για παραγγελίες. «Δεν υπάρχει καθόλου ζήτηση πετρελαίου θέρμανσης, και σε σύγκριση με πέρυσι η πτώση αναμένουμε να ξεπεράσει το 60%», ανέφερε. Η μέση τιμή, όπως μας ενημέρωσε, διαμορφώνεται σύμφωνα με τα τιμολόγια των εταιρειών - και επανέλαβε ότι το ζήτημα έχει πάρει κοινωνικές διαστάσεις και δεν αφορά αποκλειστικά τον κλάδο τους.
«Είναι απαράδεκτο να αποψιλώνονται δάση εξαιτίας της παράνομης υλοτομίας ή να γίνεται εισαγωγή καυσόξυλων από τη Βουλγαρία και η κυβέρνηση να μη δίνει μια λύση για το πετρέλαιο θέρμανσης», τόνισε ο κ. Καπερώνης. Και πρόσθεσε ότι θα μπορούσε τουλάχιστον να βελτιώσει τα κριτήρια για το επίδομα θέρμανσης ώστε περισσότερος κόσμος να πάρει το βοήθημα.
«Ετσι όπως είναι τώρα τα πράγματα ελάχιστος κόσμος θα πάρει το βοήθημα, ενώ και το ποσό είναι πολύ μικρό για να καλύψει τις πραγματικές ανάγκες», σημείωσε. Και καταλήγοντας, επεσήμανε ότι μια μονοκατοικία κατά τη διάρκεια ενός ήπιου χειμώνα χρειάζεται το λιγότερο 2.000 λίτρα πετρέλαιο θέρμανσης, ενώ το επίδομα των 180 ευρώ αρκεί μόνο για 120 λίτρα.
Ν.Κ.