Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2012 10:03

Στόχος να συνδεθεί με τη Μακεδονία η Πελοπόννησος από την αεροπορική εταιρεία ASTRA

Στόχος να συνδεθεί με τη Μακεδονία η Πελοπόννησος από την αεροπορική εταιρεία ASTRA

 

Συνεργασία με τους φορείς της Μεσσηνίας επιδιώκει η ιδιωτική αεροπορική εταιρεία Astra Airlines -που από τον περασμένο Μάιο και ώς το 2016 θα συνδέει την Καλαμάτα με τη Θεσσαλονίκη-, προκειμένου να προβληθεί περαιτέρω το δρομολόγιο μεταξύ των δύο πόλεων.

Αυτό σημείωσαν οι ιδιοκτήτες της εταιρείας Γιάννης Ζλατάνης και Χαρά Ζλατάνη -πρόεδρος και αντιπρόεδρος αντίστοιχα- που ήρθαν χθες στην Καλαμάτα με τη μεσημεριανή πτήση της Astra Airlines.

Τους ιδιοκτήτες υποδέχθηκαν, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Δημήτρης Μανιάτης και ο αερολιμενάρχης Καλαμάτας Δημήτρης Μανδηλάρης.

Η Astra Airlines, στη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου, συνέδεε με 5 πτήσεις την εβδομάδα τη Θεσσαλονίκη με την Καλαμάτα. Κατά τη φετινή χειμερινή περίοδο -που ξεκινά την Κυριακή 28 Οκτωβρίου- η αεροπορική επικοινωνία των δύο πόλεων θα γίνεται δύο φορές την εβδομάδα, κάθε Παρασκευή και Κυριακή, με άφιξη στην Καλαμάτα στις 8.30 το βράδυ και αναχώρηση μισή ώρα αργότερα.

«Πρέπει να ενώσουμε τη Μακεδονία με την Πελοπόννησο, με κέντρο την Καλαμάτα» τόνισε ο Γ. Ζλατάνης σε δηλώσεις που έκανε χθες το μεσημέρι στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας, εξηγώντας ότι η δυνατότητα προβολής της γραμμής μέχρι τώρα ήταν περιορισμένη - «το δρομολόγιο μας ανατέθηκε μία μόλις ημέρα πριν την έναρξή του» είπε χαρακτηριστικά.

Αυτός ήταν και ο λόγος, είπε από την πλευρά της η Χ. Ζλατάνη, που η πληρότητα στη διάρκεια του καλοκαιριού δεν ήταν η επιθυμητή, παρά το γεγονός -όπως τόνισε- ότι «η μέση τιμή του εισιτηρίου είναι φθηνότερη από αυτή του ΚΤΕΛ». Πρόσθεσε δε ότι η Astra Airlines έχει 4 κατηγορίες τιμών, ανάλογα με τον χρόνο που αγοράζεται το εισιτήριο, ενώ έχει καθιερώσει και το «νεανικό εισιτήριο» για επιβάτες μέχρι και 25 χρόνων, το οποίο -είπε η αντιπρόεδρος της εταιρείας- είναι ανταγωνιστικό με αυτό του υπεραστικού λεωφορείου.

«Θέλουμε να ακούσουμε τη γνώμη των τοπικών φορέων, έτσι ώστε να διαμορφώσουμε το δρομολόγιο και να το καταστήσουμε ελκυστικό, ενώ παράλληλα θέλουμε ο κόσμος να μάθει ότι υφίσταται αεροπορική γραμμή που συνδέει τη Μακεδονία με την Πελοπόννησο» επισήμαναν οι ιδιοκτήτες της Astra Airlines.

Οπως γνωστοποίησαν, η χθεσινή τους επίσκεψη ήταν μια επίσκεψη γνωριμίας, ενώ για τις επαφές τους με τους φορείς της περιοχής μας θα επανακάμψουν, με προγραμματισμό να παραμείνουν ικανό χρονικό διάστημα προκειμένου να έχουν τις απαραίτητες συναντήσεις.

Από την πλευρά του, ο Δ. Μανιάτης δήλωσε ότι το Επιμελητήριο και οι άλλοι φορείς του νομού επιδιώκουν τη συνεργασία με την αεροπορική εταιρεία, μίλησε για τη δυνατότητα ενδεχόμενης μεταβολής των ημερών και των ωρών των δρομολογίων, εισηγήθηκε δε να υπάρξει διαφημιστική εκστρατεία, όχι μόνο στο Διαδίκτυο, αλλά και στα τοπικά έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα.