Κυριακή, 28 Οκτωβρίου 2012 09:38

Διεθνής επιτυχία για την "Τυροκομική Μεσσήνης - Αφοι Γ. Πετρόπουλοι"

Γράφτηκε από την

Μια μοναδική εμπειρία γεύσης έζησαν όσοι επισκέπτες βρέθηκαν στην "Ολυμπιάδα Μαγειρικής - Culinary Olympics 2012" στο Erfurt της Γερμανίας. Από εκεί πέρασαν 40.000 κόσμος, από τους οποίους οι 8.000 στάθηκαν και δοκίμασαν προϊόντα από την καταξιωμένη εταιρεία "Τυροκομική Μεσσήνης" εκπροσώπησε επάξια τη Μεσσηνία και την Ελλάδα στην Ολυμπιάδα που έγινε από τις 5 ως τις 5 Οκτωβρίου. Η εταιρεία από τη Μεσσήνη ανέλαβε την αποκλειστική τροφοδοσία, στην κατηγορία των τυριών, με τα τυροκομικά της προϊόντα (Φέτα Π.Ο.Π., Σφέλα Π.Ο.Π., γραβιέρα, κεφαλοτύρι, γιδοτύρι). 

Στα τραπέζια εδεσμάτων υπήρχαν μόνο τα Μεσσηνιακά τυριά, τα οποία απέσπασαν τις θερμές κριτικές των αρχιμαγείρων από 62 χώρες, 

πολλοί των οποίων για πρώτη φορά δοκίμασαν Ελληνικά τυριά. 

Στην επιτυχία αυτή, μεγάλη βοήθεια υπήρξε από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος "Ολύμπιος Ζευς". 

Οι επισκέπτες που δοκίμασαν τα τυριά ήταν εκπρόσωποι και από τις 62 χώρες, επιχειρηματίες, σεφ, έμποροι και πολίτες. Μεγάλη εντύπωση τους έκανε η σφέλα, αφού για αυτούς ήταν ένα πρωτότυπο τοπικό προϊόν. Η φέτα τους ξετρέλανε, όπως είπε ο υπεύθυνος Γιώργος Πετρόπουλος, γιατί η "Τυροκομική" ήταν το μόνο σημείο της Ολυμπιάδας, στο οποίο μπορούσε κανείς να βρει ελληνική φέτα, η γεύση της οποίας άφησε άριστες εντυπώσεις. Καλά σχόλια απέσπασε και η γραβιέρα και ερώτημα όλων ήταν πού θα βρουν πλέον στην αγορά τα τυριά αυτά. Με αυτή την αφορμή η "Τυροκομική Μεσσήνης" είχε σημαντικές επαφές για το σκοπό αυτό. Οπως πρόσθεσε ο κ. Πετρόπουλος, η φέτα πωλείται στο εξωτερικό σε μια αρκετά προσιτή τιμή. 

Κλείνοντας, να αναφέρουμε πως οι σεφ είχαν ιδιαίτερη αδυναμία στη σφέλα, γιατί για αυτούς ήταν το τυρί που είναι πιο "εύκολο" στο μαγείρεμα, τόσο σε αλμυρούς, όσο και σε γλυκούς συνδυασμούς!