Τρίτη, 03 Αυγούστου 2021 08:12

Με ραντεβού στον ΟΑΕΔ για μη ψηφιακές υπηρεσίες

Γράφτηκε από τον
Με ραντεβού στον ΟΑΕΔ για μη ψηφιακές υπηρεσίες

Η εξυπηρέτηση του κοινού στα 117 Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) του ΟΑΕΔ γίνεται με ραντεβού, και μόνο για τις υπηρεσίες που δεν παρέχονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά.

Αυτό επισημαίνει η διοίκηση του ΟΑΕΔ και σημειώνει πως η συντριπτική πλειοψηφία των υπηρεσιών παρέχονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά, είτε μέσω www.gov.gr με κωδικούς TAXISnet είτε μέσω www.oaed.gr/e-yperesies TAXISnet ή ΟΑΕΔ. Επίσης μέσω της πλατφόρμας myoaedlive.gov.gr προγραμματίζονται ραντεβού για υπηρεσίες μέσω τηλεδιάσκεψης.

Τη νέα αυτή πραγματικότητα λειτουργίας του ΟΑΕΔ μας περιέγραψαν από το Κέντρο Προώθησης Απασχόλησης Καλαμάτας στο Ασπρόχωμα. Μας διευκρίνισαν ότι όσοι πολίτες προσέρχονται στο Κέντρο για υπηρεσίες που δεν παρέχονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά, θα εξυπηρετούνται με σειρά προτεραιότητας και αυστηρή τήρηση των οδηγιών για την ελάχιστη απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ των υπαλλήλων και των πολιτών και της αναλογίας ενός ατόμου ανά 16 τ.μ. και με υποχρεωτική χρήση μάσκας ακόμα και σε εξωτερικό χώρο, εφόσον δεν τηρούνται οι απαιτούμενες αποστάσεις.

Στο ΚΠΑ2 Καλαμάτας στο Ασπρόχωμα στις δύο εισόδους και σε άλλα εμφανή σημεία έχουν αναρτηθεί ανακοινώσεις που αναφέρουν: “Η εξυπηρέτηση του κοινού θα γίνεται μέσω email ή μέσω της σελίδας του ΟΑΕΔ για τους πολίτες και τηλεφωνικά, και μόνο σε έκτακτη περίπτωση που δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί ηλεκτρονικά, θα κλείνεται ραντεβού για παρουσία στην υπηρεσία”.

Τηλέφωνο επικοινωνίας είναι το 27210 - 99820 και email kpakalamata@oaed.gr.

Οπως μας ενημέρωσαν από την υπηρεσία, πάντα υπάρχει άνθρωπος –- θυρωρός στην πάνω είσοδο που ανοίγει κι ενημερώνει το άτομο που προσέρχεται, ενώ με διά ζώσης παρουσία γίνονται, σίγουρα, οι αιτήσεις για πρωτόκολλο.

Στις αναρτημένες ανακοινώσεις στις εισόδους του Κέντρου υπάρχουν και τα τηλέφωνα επικοινωνίας των υπηρεσιών, ενώ, όπως μας επεσήμαναν, μπορεί να κλείνονται ραντεβού (τηλεφωνικά) και αυθημερόν, όταν υπάρχει η δυνατότητα.

Ακόμα, μας ανέφεραν ότι όλα τα έγγραφα που φτάνουν στο email απαντώνται, ενώ γίνεται προσπάθεια να εξυπηρετούνται με φυσική παρουσία άτομα μεγάλης ηλικίας που δεν έχουν γνώσεις χρήσης ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Γ.Σ.


NEWSLETTER