Πέμπτη, 23 Δεκεμβρίου 2021 19:29

Οφειλές προς τη ΔΕΥΑ Τριφυλίας θα μεταφέρονται στην Εφορία

 

Στην Εφορία θα μεταφέρονται οι οφειλές προς τη ΔΕΥΑ Τριφυλίας «εξαιρετικά δύσκολων και αμφιβόλου εισπράξεως απαιτήσεων» όπως αποφασίστηκε ομόφωνα από το Διοικητικό Συμβούλιο της επιχείρησης.

Πιο συγκεκριμένα, το συμβούλιο ενέκρινε την υποβολή αιτήματος στο υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να εκδοθεί η προβλεπόμενη από το νόμο υπουργική απόφαση που να δίνει τη δυνατότητα στη ΔΕΥΑ Τριφυλίας να αναθέτει στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες την είσπραξη ληξιπρόθεσμων εσόδων της και να καθορίζει το ποσοστό συμμετοχής της ΔΕΥΑΤ στη δαπάνη για την είσπραξη των εσόδων από τη ΔΟΥ για λογαριασμό της.

Η σχετική εισήγηση του θέματος έγινε από την αναπληρώτρια του γενικού διευθυντή Παναγιώτα Ψιλογαλάνη, η οποία τόνισε χαρακτηριστικά: «Στα πλαίσια διαχείρισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών της ΔΕΥΑΤ το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΤ και το 2019 με την υπ’ αριθμ. 60/15-03-2019 έλαβε απόφαση που αφορά στον διακανονισμό ληξιπρόθεσμων οφειλών. Υπάρχουν όμως αρκετές περιπτώσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών που είναι δύσκολο να διαχειριστούν στην πράξη. Για αυτές τις περιπτώσεις η επιχείρηση έχει ήδη προβεί σε ενημερώσεις, διακοπές υδροδότησης και άτυπους διακανονισμούς. Για την αντιμετώπιση αυτών των εξαιρετικά δύσκολων και αμφιβόλου εισπράξεως απαιτήσεων χρειάζεται να ληφθούν πιο δραστικά μέτρα. Εισηγούμαι την ανάθεση είσπραξης ανεξόφλητων λογαριασμών καταναλωτών, αλλά και γενικά των νομίμως βεβαιωθέντων χρεών, οφειλών και προστίμων μέσω της οικείας ΔΟΥ και να υποβάλει η ΔΕΥΑΤ ανάλογο αίτημα προς το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να εκδοθεί η προβλεπόμενη από το νόμο υπουργική απόφαση που: Να δίνει τη δυνατότητα στη ΔΕΥΑΤ να αναθέτει στη ΔΟΥ την είσπραξη ληξιπρόθεσμων εσόδων της. Να καθορίζει το ποσοστό συμμετοχής της ΔΕΥΑ Τριφυλίας στη δαπάνη για την είσπραξη των εσόδων που θα εισπράττει η ΔΟΥ για λογαριασμό της».

Κ.Μπ.