Σάββατο, 19 Οκτωβρίου 2013 15:36

Επιτροπή αγώνα συγκρότησαν οι λογιστές της Μεσσηνίας

Επιτροπή αγώνα συγκρότησαν οι λογιστές της Μεσσηνίας

Επιτροπή Αγώνα Λογιστών Ελευθέρων Επαγγελματιών Νομού Μεσσηνίας συγκροτήθηκε στην Καλαμάτα την περασμένη Τετάρτη 16 Οκτωβρίου.

 

Την επιτροπή, όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση που η ίδια εξέδωσε, δημιούργησαν «οι αγωνιστικές δυνάμεις των μικρών λογιστών του κλάδου μας, έτσι ώστε να οργανώσουμε καλύτερα τον αγώνα μας ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης που μας καταστρέφουν».

Ηδη, η εν λόγω επιτροπή καλεί τους λογιστές την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου, στις 6.30 το απόγευμα, στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας, στον 1ο όροφο, προκειμένου να υπάρξει συζήτηση «για έναν σύλλογο δραστήριο, δημιουργικό, διεκδικητικό, αγωνιστικό». 

Στην ανακοίνωση της επιτροπής επισημαίνεται, ειδικότερα: «Οι αρνητικές εξελίξεις στο επάγγελμα του λογιστή, με την πλήρη ανατροπή των φορολογικών και θεσμικών μας δικαιωμάτων, όπως η απελευθέρωση στην αδειοδότηση των επιχειρήσεων παροχής λογιστικών υπηρεσιών, η μεταβίβαση μεγάλου μέρους των ευθυνών κράτους και επιχειρήσεων στις πλάτες μας, η δυσβάσταχτη φορολόγηση ελεύθερων και μικρών επαγγελματιών, ωθούν στον αφανισμό μας ως αυτοαπασχολούμενοι και μικροεπαγγελματίες λογιστές, αφού σταδιακά δεν θα έχουμε πλέον τη δυνατότητα να αντέξουμε στις νέες συνθήκες σκληρού ανταγωνισμού (υπέρογκη φορολογία, επιπλέον ευθύνες), για να ανταποκριθούμε στις επαγγελματικές μας υποχρεώσεις. Απέναντι σε αυτή την κατάσταση δεν μπορούνε να μείνουμε άλλο αμέτοχοι. Πρέπει να αντιπαλέψουμε τις προσπάθειες απαξίωσης των συλλογικών διαδικασιών του συλλόγου μας (π.χ. σύγκληση Γ.Σ.) από τη διοίκηση και δεν μπορεί να θεωρεί ότι δεν πέφτει λόγος στους συναδέλφους, αρνούμενη τη σύγκληση και τη συζήτηση σε Γ.Σ. Είμαστε πεισμένοι ότι ο μόνος δρόμος είναι αυτός του αγώνα. Της διεκδίκησης των δικαιωμάτων μας, της εξασφάλισης του μεροκάματου, του συντονισμού με τις υπόλοιπες δυνάμεις που υποφέρουν από την ίδια πολιτική. Τους μικρομεσαίους επαγγελματίες και εμπόρους, που είναι η πλειοψηφία των πελατών μας, τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους».