Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2013 07:50

Θα ακινητοποιηθούν 5.000 αυτοκίνητα σύμφωνα με εκτιμήσεις υπηρεσιακών παραγόντων της ΔΟΥ

Πάνω από 5.000 αυτοκίνητα αναμένεται να ακινητοποιηθούν φέτος στη Μεσσηνία, σύμφωνα με εκτιμήσεις του αρμόδιου τμήματος της ΔΟΥ. Τα τέλη κυκλοφορίας, η ασφάλιση αλλά και τα επερχόμενα πρόστιμα για ΚΤΕΟ, είναι κάποιοι μόνο από τους λόγους που θα οδηγήσουν πλήθος κατόχους αυτοκινήτων στη λύση της προσωρινής ακινησίας, καταθέτοντας πινακίδες στη ΔΟΥ. 

Να σημειωθεί μάλιστα πως μέχρι στιγμής στο αρμόδιο τμήμα της ΔΟΥ Καλαμάτας, έχουν κατατεθεί πάνω από 1.700 πινακίδες, αριθμός που θεωρείται ιδιαίτερα αυξημένος σε σύγκριση με προηγούμενες χρονιές, για το σύνολο του νομού. Πολλά μάλιστα από αυτά τα οχήματα αποτελούν το μοναδικό μέσο μετακίνησης της οικογένειας. 

Σε καθημερινή βάση μέχρι στιγμής ακινητοποιούνται τουλάχιστον 15 οχήματα και ο ρυθμός προσέλευσης του κόσμου για κατάθεση πινακίδων βαίνει αυξανόμενος.

ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Πάντως η αύξηση των πολιτών που θα θελήσουν να καταθέσουν πινακίδες στο γραφείο 21 της ΔΟΥ Καλαμάτας ενδέχεται να δημιουργήσει ουρές στο γκισέ το επόμενο διάστημα, καθώς το προσωπικό είναι μειωμένο σε σύγκριση με προηγούμενες χρονιές. Συγκεκριμένα, μόνο δύο υπάλληλοι θα πρέπει να καλύψουν τις ανάγκες για όλη τη Μεσσηνία, ενώ πέρυσι στο συγκεκριμένο τμήμα εργάζονταν 7 υπάλληλοι μόνο για την περιοχή αρμοδιότητας της ΔΟΥ Καλαμάτας. 

Για το λόγο αυτό, ο κόσμος μπορεί να απευθύνεται για κατάθεση πινακίδων και στα Γραφεία Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων (ΓΕΦ) που στελεχώνονται από έναν υπάλληλο και λειτουργούν όπου υπήρχαν μέχρι πρότινος ΔΟΥ. Τα γραφεία αυτά -στα οποία βέβαια επίσης παρατηρείται σημαντικός φόρτος εργασίας το τελευταίο διάστημα λόγω της έκδοσης ΑΦΜ σε μετανάστες- λειτουργούν σε Κυπαρισσία, Πύλο, Μεσσήνη, Μελιγαλά, Γαργαλιάνους και Φιλιατρά. 

Ειδικά για την έλλειψη προσωπικού, η διευθύντρια της ΔΟΥ Καλαμάτας Ευγενία Κούβελα παρατήρησε μιλώντας στην "Ε" πως είναι σημαντικό πρόβλημα και οφείλεται στις πολλές συνταξιοδοτήσεις. 

 

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΚΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ

Σημαντικό ενδιαφέρον από κατόχους οχημάτων υπάρχει και για την οριστική διαγραφή-απόσυρση, η οποία γίνεται αποκλειστικά σε μονάδες ανακύκλωσης.

Για να ολοκληρώσουν λοιπόν στη ΔΟΥ τη διαδικασία απόσυρσης-οριστικής διαγραφής του αυτοκινήτου τους, οι κάτοχοι οχημάτων των οποίων η πρώτη άδεια έχει εκδοθεί μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου 2000, έχουν περιθώριο μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου.