Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2013 12:34

Αναποτελεσματικές οι ενδιάμεσες εκπτώσεις εκτιμά ο εμπορικός κόσμος

Αναποτελεσματικές οι ενδιάμεσες εκπτώσεις εκτιμά ο εμπορικός κόσμος

Αναποτελεσματικό κρίνει το μέτρο των ενδιάμεσων εκπτώσεων η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδος (ΟΕΣΠ & ΝΔΕ), καθώς -όπως σημειώνει- «ωφελούνται από αυτό, μόνο οι...

απρόσωπες μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων».
Στη σχετική απόφαση, μεταξύ άλλων, κατέληξε η Ομοσπονδία το περασμένο Σαββατοκύριακο, στη διευρυμένη συνεδρίαση της διοίκησής της, στο Βραχάτι της Κορινθίας, όπου παράλληλα επιβεβαιώθηκε ότι «πάγια θέση της είναι η διασφάλιση της Κυριακάτικης αργίας».
Στην ίδια συνεδρίαση, η διευθύντρια του Ινστιτούτου Εμπορίου και Υπηρεσιών Βάλια Αρανίτου παρουσίασε την έρευνα του ΙΝΕΜΥ για την ενδιάμεση εκπτωτική περίοδο τα αποτελέσματα της οποίας είναι  αρνητικά. «Τον Οκτώβριο, εν αναμονή των εκπτώσεων του Νοεμβρίου, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις παρουσίασαν μεγάλη πτώση πωλήσεων. Το ίδιο αρνητικό κλίμα συνεχίζεται μάλιστα και μετά το δεκαήμερο των εκπτώσεων» σημειώνεται χαρακτηριστικά.
Η Ομοσπονδία αποφάσισε ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα ζητηθεί από τους Εμπορικούς Συλλόγους μέλη της «η διαμόρφωση προτάσεων και προώθηση δράσεων, με στόχο την ανάπτυξη της μικρομεσαίας επιχείρησης, μέσα στις συνθήκες της οικονομικής ύφεσης».
Στο πλαίσιο της ίδιας συνεδρίασης, εξ άλλου, έγινε ενημέρωση από τον δικηγόρο - εργατολόγο Δημήτριο Μπούρλο, ειδικό συνεργάτη της ΕΣΕΕ επί των ασφαλιστικών θεμάτων, σχετικά με τις ληξιπρόθεσμες ασφαλιστικές εισφορές και θέματα που αφορούν στον ΟΑΕΕ.