Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2013 15:59

Περισσότερο ενδιαφέρον φέτος για πετρέλαιο θέρμανσης

Αυξημένο σε σχέση με πέρυσι είναι φέτος το ενδιαφέρον για πετρέλαιο θέρμανσης αν και ακόμα η ζήτηση παραμένει σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των πρατηριούχων υγρών καυσίμων Μεσσηνίας Γιώργο Καπερώνη, από τα μέχρι στιγμής στοιχεία περισσότερες πολυκατοικίες θα βάλουν φέτος πετρέλαιο απ' ό,τι πέρυσι, ενώ όλο και περισσότεροι ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για την επιδότηση θέρμανσης που για το νομό μας φτάνει μέχρι τα 210 ευρώ για 120 τ.μ. σπίτι και προμήθεια 600 λίτρων. Η μέση τιμή πετρελαίου θέρμανσης ανά λίτρο στο νομό μας κυμαίνεται στο 1,30 ευρώ. 

Σύμφωνα με τον κ. Καπερώνη, μετά την περυσινή δραματική πτώση της ζήτησης, σε ποσοστό 70%, φέτος το μέχρι στιγμής ενδιαφέρον δείχνει να είναι κάπως μεγαλύτερο, όχι όμως με μεγάλες μεταβολές. Αλλωστε η αγοραστική κίνηση ακόμα δεν έχει ξεκινήσει αφού δεν έχουμε πολύ κρύο. Τις τελευταίες όμως ημέρες, οπότε παρατηρήθηκε μικρή πτώση της θερμοκρασίας, υπήρξε κίνηση καταναλωτών, με τους περισσότερους να προμηθεύονται 200 - 300 λίτρα πετρέλαιο. 

 

Για την επιδότηση, εξήγησε πως δίνεται ανάλογα με τα τετραγωνικά του σπιτιού και τα εισοδηματικά κριτήρια. Η υποβολή της αίτησης γίνεται ηλεκτρονικά στο taxis και μετά την παραγγελία οι πρατηριούχοι είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τα στοιχεία στο πρόγραμμα "Ηφαιστος".