Σάββατο, 07 Δεκεμβρίου 2013 13:24

Εκθεσης παραδοσιακών προϊόντων της Πελοποννήσου στην Κλαυθμώνος

Τα εγκαίνια της έκθεσης παραδοσιακών προϊόντων, τουρισμού και πολιτισμού "Μυθική Πελοπόννησος", στην πλατεία Κλαυθμώνος, που θα διαρκέσει μέχρι και αύριο Κυριακή, πραγματοποιήθηκαν προχθές το βράδυ.

Την έκθεση που συνδιοργανώνει η Περιφέρεια και τα 7 Επιμελητήρια της Πελοποννήσου, εγκαινίασε ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, ο οποίος τόνισε ότι «μέσα σε 3 χρόνια η Περιφέρεια Πελοποννήσου κατέστη η 2η Περιφέρεια σε εξαγωγές. Με τον τρόπο αυτό δείχνουμε έμπρακτα ότι σε αυτές τις δύσκολες στιγμές μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Ανέφερε ότι «φέτος για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, είμαστε παρόντες, πιο βελτιωμένοι και πιο άμεσοι. Η Πελοπόννησος, βγαίνει τολμηρά και αποφασιστικά μπροστά» και υποστήριξε, μεταξύ άλλων: «Αυτή την πρώτη τριετία ρίξαμε το βάρος μας στις υποδομές. Τώρα πλέον είναι η στιγμή να ανοίξουμε δρόμο στον άνθρωπο, γιατί η ανάπτυξη θα πρέπει να έχει κατ' εξοχήν ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα. Ούτε μία μικρομεσαία επιχείρηση δεν θα πρέπει να κλείσει στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Δημιουργούμε μία Περιφέρεια πρότυπο. Μία Περιφέρεια που στηρίζεται στις δικές της δυνάμεις. Η σχέση μας με την επιχειρηματικότητα είναι υψηλή».

Ο κ. Τατούλης χαρακτήρισε πιλοτικά έργα για τη χώρα και τα οποία θα αλλάξουν την εικόνα της περιοχής, τις μαρίνες Ναυπλίου και Μονεμβασιάς, το ΣΔΙΤ της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων και την επανεκκίνηση του σιδηροδρόμου ολόκληρης της Πελοποννήσου, που προετοιμάζεται με κύριο τουριστικό χαρακτήρα. 

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας Γιάννης Μπουντρούκας, εκπροσωπώντας όλα τα επιμελητήρια της Πελοποννήσου, αναφέρθηκε σε μία σειρά κινήσεων και προσπαθειών με στόχο την εξωστρέφεια και την αναγνωρισιμότητα των προϊόντων, ενώ επεσήμανε την επιδίωξη των Επιμελητηρίων για συνέργειες, με στόχο την όσο το δυνατόν καλύτερη πορεία των προϊόντων της περιοχής. 

Στα εγκαίνια της έκθεσης παρέστησαν ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο γ.γ. του ΕΟΤ Πάνος Λειβαδάς, ο γ.γ. Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Μενέλαος Δασκαλάκης, ο πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου Αλκιβιάδης Καλαμπόκης, οι δήμαρχοι Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης και Γορτυνίας Γιάννης Γιαννόπουλος, η αντιδήμαρχος Αθηναίων Εύα Κοντοσταθάκου, εκπρόσωποι φορέων και πλήθος άλλων συμμετεχόντων. 

 

Στην έκθεση συμμετέχουν 50 επιχειρήσεις από την Αρκαδία, την Αχαΐα, την Αργολίδα, τη Λακωνία, την Ηλεία, την Κορινθία και τη Μεσσηνία, με μεγάλη ποικιλία παραδοσιακών προϊόντων, όπως λάδι, κρασί, ζυμαρικά, μέλι, τυροκομικά προϊόντα, γλυκά κουταλιού, αρωματικά φυτά, βότανα κ.λπ.,  αλλά και 3 δήμοι της Πελοποννήσου με δικό τους περίπτερο. Η έκθεση θα είναι σε λειτουργία σήμερα και αύριο, από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.