Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2024 08:30

Μέχρι 12 Σεπτεμβρίου αιτήσεις για την ενιαία ενίσχυση

Μέχρι 12 Σεπτεμβρίου αιτήσεις για την ενιαία ενίσχυση

Στις 12 Σεπτεμβρίου λήγει η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων για τη ενιαία ενίσχυση.

Η εγκύκλιος του ΟΠΕΚΕΠΕ αναφέρει» Η Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης 2024 υποβάλλεται σε ηλεκτρονική μορφή στον ΟΠΕΚΕΠΕ μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της δημόσιας διοίκησης gov.gr στη διεύθυνση

https://eae2024.opekepe.gov.gr από τον ίδιο το δικαιούχο ή από εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπό του:

➢Είτε με απευθείας χρήση της εφαρμογής μέσω των κωδικών taxisnet

➢ Είτε μέσω ενός πιστοποιημένου Κέντρου Υποδοχής Δηλώσεων (ΚΥΔ) αφού εκδώσει τον μοναδικό «εξαψήφιο κωδικό» τον οποίο παραδίδει στην Πύλη επιλογής του.

Κατά την υποβολή του εντύπου της ενιαίας αίτησης, ο γεωργός που είχε υποβάλλει ΕΑΕ 2023, διορθώνει το προσυμπληρωμένο έντυπο σε περίπτωση μεταβολής των στοιχείων της ΕΑΕ 2024 σε σχέση με το έτος 2023. 3. Ο γεωργός που δεν είχε υποβάλλει ΕΑΕ 2023, συμπληρώνει από την αρχή το σύνολο της αίτησης. Β.

ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ

Για το τρέχον έτος (2024), η καταληκτική προθεσμία υποβολής είναι η Πέμπτη 12.09.2024. Επισημαίνεται ότι, όταν η λήξη της προθεσμίας για την υποβολή αίτησης ενίσχυσης ή δικαιολογητικών εγγράφων, συμβάσεων ή δηλώσεων ή της προθεσμίας για τις τροποποιήσεις της ενιαίας αίτησης ή η τελευταία πιθανή ημερομηνία εκπρόθεσμης υποβολής συμπίπτει με αργία, Σάββατο ή Κυριακή, τότε θεωρείται ότι συμπίπτει με την πρώτη επόμενη εργάσιμη ημέρα.
Εκτός από τις περιπτώσεις ανωτέρας βίας και τις εξαιρετικές περιστάσεις, η υποβολή ΕΑΕ μετά την εν λόγω καταληκτική ημερομηνία: α) συνεπάγεται μείωση των ποσών που ο κάτοχος εκμετάλλευσης θα είχε δικαίωμα να λάβει ως ενίσχυση, κατά 1% ανά εργάσιμη ημέρα β) συνεπάγεται μείωση των ποσών που πρέπει να καταβληθούν σε σχέση με δικαιώματα ενίσχυσης που χορηγούνται για πρώτη φορά το 2024 στον δικαιούχο, κατά 3% ανά εργάσιμη ημέρα Σε περίπτωση καθυστέρησης μεγαλύτερης των 25 ημερολογιακών ημερών (δηλαδή υποβολή της αίτησης μετά την 07.10.2024), η αίτηση θεωρείται απαράδεκτη.»