Τρίτη, 14 Ιανουαρίου 2014 07:42

Εκπτώσεις από 10% έως και 70%

Γράφτηκε από την
Εκπτώσεις από 10% έως και 70%

Πρεμιέρα χθες για τις χειμερινές εκπτώσεις και ήδη πολλά καταστήματα της Καλαμάτας έχουν αναρτήσει ποσοστά έκπτωσης που φτάνουν έως και το 70%, ενώ ξεκινούν από 10%.

Επίσης σημαντικός είναι ο αριθμός των εμπορικών καταστημάτων ένδυσης και υπόδησης αλλά και ειδών σπιτιού που αναγράφουν στις βιτρίνες τις τιμές στα προϊόντα τους και προσφορές και όχι το ποσοστό της έκπτωσης. Αντίθετα άλλοι επιλέγουν να αναγράφουν διπλές τιμές στα προϊόντα τους, με την τιμή πριν και μετά την έκπτωση, ενώ κάποιοι δεν έχουν καν αναρτήσει το λογότυπο "εκπτώσεις". Σε κάθε περίπτωση, η μειωμένη κίνηση την περίοδο των γιορτών δεν αφήνει μεγάλα περιθώρια αισιοδοξίας στον εμπορικό κόσμο, που βλέπει τον τζίρο του συνεχώς να μειώνεται. Ενώ έμποροι και άνθρωποι της αγοράς επισημαίνουν στην "Ε" ότι το μεγάλο ποσοστό έκπτωσης δεν συμφέρει κανένα επιχειρηματία γιατί στην ουσία πουλάει με χασούρα. Στις περισσότερες βιτρίνες το ποσοστό έκπτωσης κυμαινόταν από 30% - 40% αλλά και 50% έκπτωση. Ειδικά στα παπούτσια για τα παιδιά μπορεί κανείς να βρει ζευγάρια στη μισή τιμή, όπως και παιδικά ρούχα που η μείωση στην τιμή τους κυμαίνεται κυρίως στο 30% - 50%. Σε μαγαζιά με αθλητικά είδη οι εκπτώσεις φτάνουν το 60%. Καλές είναι και τις τιμές στα αξεσουάρ που σε κάποιες περιπτώσεις αγγίζουν το μισό της αρχικής, ενώ η έκπτωση σε τσάντες ξεκινά από 20%. Πιο ακριβά είναι τα παπούτσια, που στα περισσότερα μαγαζιά η έκπτωση που έχει γίνει δεν είναι αρκετή για να ρίξει τις τιμές δελεαστικά, ειδικά στις δερμάτινες μπότες.

Μικρότερες είναι οι εκπτώσεις στα λευκά είδη, που ξεκινούν από 15% και μόνο σε ορισμένες περιπτώσεις καταλήγουν στο μισό της αρχικής τιμής. 

Ν.Κ.


NEWSLETTER