Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου 2024 16:24

Πληρώθηκαν οι εργαζόμενοι εταιρείας φύλαξης του Νοσοκομείου Καλαμάτας

Πληρώθηκαν οι εργαζόμενοι εταιρείας φύλαξης του Νοσοκομείου Καλαμάτας

 

Mεγάλο μέρος από τα δεδουλευμένα που τους οφείλει η εταιρεία, πληρώθηκαν οι εργαζόμενοι στην εταιρεία “Kollosos Security”, που εργάζονται φύλακες στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.

Αυτό ενημερώνει το Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα Ν. Μεσσηνίας και αναφέρει πως “οι εργαζόμενοι κέρδισαν μετά από τον αγώνα και την πίεση που άσκησαν οι ίδιοι και την παρέμβαση του συνδικάτου. Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι ο αγώνας και η συλλογική δράση μέσα από τα σωματεία έχει αποτελέσματα.  Ως εκ τούτου η τετράωρη στάση εργασίας που κήρυξε το συνδικάτο για την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου αναστέλλεται. Ωστόσο, οι εργαζόμενοι παραμένουν σε επιφυλακή, προκειμένου να καταβληθούν τα δεδουλευμένα στο σύνολό τους και από εδώ και εμπρός να πληρώνονται κάθε 15 του μήνα όπως έχουν συμφωνήσει”.

Το συνδικάτο καταγγέλλει “ταυτόχρονα τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας ο οποίος αρνήθηκε κατηγορηματικά να στηρίξει τους απλήρωτους εργαζόμενους και τον αγώνα τους, με τη δικαιολογία ότι οι εργαζόμενοι έπρεπε να πάνε στο Εργατικό Κέντρο και να καταγγείλουν το περιστατικό. Ο κατήφορος δεν έχει τελειωμό, με τη στάση τους ο πρόεδρος και η πλειοψηφία της διοίκησης τιμωρούν τους εργαζόμενους, αντί να είναι στήριγμα στους αγώνες τους”.

Τέλος, καλεί τους εργαζόμενους “να οργανωθούν στο Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα, να συμμετέχουν στις συλλογικές του διαδικασίες και στις αρχαιρεσίες του το επόμενο διάστημα. Να δυναμώσει ακόμα περισσότερο ως οργανωτής της πάλης ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κεφαλαίου και κυβερνήσεων, αλλάζοντας τους συσχετισμούς στο εργατικό κίνημα στην πόλη. Να διεκδικήσουμε συλλογικές συμβάσεις, καλύτερους μισθούς, συνθήκες εργασίας, παροχές υγείας”.