Πέμπτη, 13 Νοεμβρίου 2014 08:09

Ενδιαφέρον της AirArabia για το Αεροδρόμιο Τρίπολης;

Γράφτηκε από την

Η AirArabia ενδιαφέρεται για το αεροδρόμιο της Τρίπολης σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας “Επένδυση” που γράφει επίσης ότι η Τρίπολη συνδέεται σήμερα με την Αθήνα με…. ηλεκτρικό σιδηρόδρομο. Συγκεκριμένα μεταξύ άλλων το ρεπορτάζ αναφέρει:

“Σε διαδικασία τροχοδρόμησης εισέρχεται έως τα τέλη του τρέχοντος έτους ο διαγωνισμός ΣΔΙΤ για το νέο αεροδρόμιο της Τρίπολης.
Εως τον Δεκέμβριο πρόκειται να δημοσιοποιηθεί η σχετική προκήρυξη για την προσέλκυση ιδιωτών και ήδη ιδιαίτερη σπουδή δείχνει ο μεγαλύτερος lowcostcarrier της Μέσης Ανατολής και των αραβόφωνων αγορών.
Πρόκειται για την AirArabia, στην οποία συμμετέχουν επενδυτικά κεφάλαια από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Κατάρ. Οπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, οι Αραβες διείδαν την επένδυση του αεροδρομίου της Τρίπολης ως μοναδική ευκαιρία ίδρυσης hub αεροδρομίου για lowcost εταιρείες ανά την Ευρώπη.
Με βάση το δεδομένο ότι είναι το εγγύτερο στην πρωτεύουσα της Ελλάδας, εκτιμούν ότι μπορεί να γίνει ένα περιφερειακό αεροδρόμιο που δύναται να συγκεντρώσει ουκ ολίγες χαμηλού κόστους αεροπορικές εταιρείες, οι οποίες θεωρούν ακριβό το αεροδρόμιο της Αθήνας, δεδομένου ότι απέχει μόνο 75 λεπτά από το κέντρο, ενώ θα υπάρχει και σύνδεση ηλεκτροκινούμενου τρένου.
Παράλληλα, το αεροδρόμιο της Τρίπολης μπορεί κάλλιστα να μετεξελιχθεί σε cargo αεροδρόμιο, μεταφέροντας φθηνότερα τα προϊόντα της Πελοποννήσου στο εξωτερικό, προοπτική που ήταν από την αρχή στους στόχους του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη, που εμφατικά επιδίωκε τη μετατροπή του στρατιωτικού αεροδρομίου σε πολιτικό”.