Σάββατο, 26 Φεβρουαρίου 2011 21:04

Σε βαθιά κρίση η οικοδομή και στη Νότια Πελοπόννησο

Γράφτηκε από την
Σε βαθιά κρίση η οικοδομή και  στη Νότια Πελοπόννησο

 

Σε κρίση βρίσκεται η οικοδομή στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπως διαπιστώνουν -μιλώντας στην «Ε»- εκπρόσωποι, τόσο του τεχνικού κόσμου, όσο και των οικοδόμων, από τους Νομούς Αρκαδίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας.

Οι άδειες για νέες οικοδομές παίρνουν την κατιούσα, με υπαίτιους όχι μόνο τη σοβούσα οικονομική κρίση, αλλά και άλλους παράγοντες -στους οποίους ο τεχνικός κόσμος συγκαταλέγει, τις επιπλέον απαιτήσεις εφαρμογής του κανονισμού ενεργειακής απόδοσης κτηρίου (ΚΕΝΑΚ) -με ελλιπή, ωστόσο, ενημέρωση των Πολεοδομιών από την Πολιτεία- την ανακατάταξη των εν λόγω υπηρεσιών ελέω «Καλλικράτη», αλλά και την αδυναμία συγκρότησης ουσιαστικών οργάνων, όπως το ΣΧΟΠ και η ΕΠΑΕ, μιας και ακόμα δεν έχει απολύτως διευκρινιστεί το όριο αρμοδιοτήτων μεταξύ της τοπικής και της περιφερειακής αυτοδιοίκησης.

Οσο θεωρητικά κι αν ακούγονται τα περισσότερα από τα παραπάνω, οι συνέπειές τους είναι ιδιαίτερα... ρεαλιστικές στο χώρο της οικοδομής -δηλαδή, εντυπωσιακά λιγότερες δουλειές και ταυτόχρονα θεαματική αύξηση των ανέργων οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων, αλλά και προβλήματα επιβίωσης για τους μηχανικούς.

Ρεπορτάζ

Νικολέττα Κολυβάρη

Βασίλης Μπακόπουλος

 


NEWSLETTER